Mainos

Cheney kritisoi Kerrya

Yhdysvaltain varapresidentti Dick Cheney on arvostellut demokraattien presidenttiehdokas John Kerrya republikaanien puoluekokouksessa.

Varapresidentti Dick Cheney on linjannut republikaanien puoluekokouksessa presidentti George Bushin eroja demokraattiehdokas John Kerryyn.

Puheessaan Cheney keskittyi turvallisuuskysymyksiin.

- Kerryn ja Bushin näkemysero Amerikan roolista maailmassa on jyrkin mahdollinen samalla, kun haasteet ovat suurimmat mahdolliset, Cheney sanoi.

Hän esitteli Kerryn äänestyskäyttäytymistä 20 vuoden senaattorikaudella. Cheney muistutti, että 1980-luvulla Kerry vastusti Ronald Reaganin puolustushankintoja. 1991 hän vastusti Persianlahden sotaa. Irakin sodan hän ensin hyväksyi, mutta äänesti myöhemmin sodan rahoittamista vastaan.

- Edes terrori-iskujen jälkeisessä maailmassa senaattori Kerry ei tunnu ymmärtävän, että maailma on muuttunut, Cheney väitti.

Hän irvaili Kerryä tämän puheista, joiden mukaan Yhdysvallat ei hänen presidenttikaudellaan sotisi ilman YK:n suostumusta.

- George Bush ei koskaan kysy lupakirjaa muilta amerikkalaisten puolustamiseksi, Cheney jyrisi.

Mielipidemittausten mukaan John Kerryn varapresidenttiehdokas John Edwards on suositumpi kuin Cheney. Myös varapresidentin terveydentila on herättänyt huhuja siitä, että Bush olisi etsinyt uutta aisaparia.

Puoluekokouksen jälkeen vetäytymispuheet voi unohtaa.

- Annan kaikkeni tässä kampanjassa. Yhdessä teemme Bushista presidentin myös seuraaviksi neljäksi vuodeksi, Cheney vakuutti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.