Raskaana olevan Therese Johaugin ratkaisu herätti huomiota – "Siitä on monia ennakkoluuloja"

Ensimmäistä lastaan odottava maastohiihtolegenda Therese Johaug herätti huomiota, kun hän päätti lähteä harjoitusmatkalle Espanjan Fuerteventuraan. Johaug avasi Expressenille, kuinka raskaana oleminen on vaikuttanut häneen fyysisesti.

Johaugin laskettuun aikaan on vielä kaksi kuukautta. Uransa viime vuonna päättänyt 34-vuotias norjalainen kertoi, että hän ei ole koskaan ollut näin huonossa kunnossa. Johaug harjoittelee silti vieläkin paljon.

– Raskaana harjoittelemisesta on monia ennakkoluuloja, mutta et ole kipeä silloin, kun odotat lasta. Sinun täytyy olla hienovarainen ja noudattaa kaikkia ohjeistuksia. Pitää kuitenkin muistaa, että olen eri tilanteessa kuin muut. Olen harjoitellut niin monta vuotta ja minulla on täysin eri lähtökohta kuin monilla muilla, Johaug sanoi.

– Se on siirtymä parhaasta kunnostasi kaikista huonoimpaan. Ja vain yhden vuoden aikana tulee jo rentoutuneempi asenne harjoitteluun. Se on ollut henkisesti raskasta. Voit tuntea, kuinka keho reagoi täysin eri tavalla harjoitteluun kuin olen tottunut. Tunnen, että keho ei ole oikeassa paikassa ja silloin turhaudun. Olen tottunut huipputreenattuun kehoon, Johaug jatkoi.

Johaug kertoi tammikuun alussa, että hän odottaa ensimmäistä lastaan. Tuolloin oli kulunut kymmenen kuukautta uran päättymisestä. Johaugin mukaan hän tulee kärttyiseksi, mikäli ei saa harjoitella. Ennen raskausaikaa kihlattu Nils Jakob Hoff pyysi Johaugia harjoitettelemaan, mikäli tämä oli huonolla tuulella.

– Se on ehkä hyvä hänelle, että olen raskaana ensimmäistä kertaa (vasta uran lopetuksen jälkeen), sillä olen ollut todella väsynyt ja uupunut sen takia. Hän ei tiedä, mitä on vielä luvassa, Johaug totesi virnistellen.

Katso alta Johaugin julkaisu Fuerteventuran harjoitusmatkalta. Nuolta painamalla pääset kuvissa eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat