Therese Johaugin sensaatiopaluun tiellä yksi riipaiseva este – "Tuntui kymmeneltä veitseniskulta"

Uransa jo kertaalleen lopettanut tähtihiihtäjä Therese Johaug palasi voitollisesti kilpaladuille Sveitsissä hiihdetyssä Engadin Frauenlauf -kilpailussa viime viikonloppuna, mutta myönsi jälkeenpäin VG:lle poteneensa reissussa kovaa ikävää.

Ensimmäistä kertaa pidemmän jakson erossa kymmenkuisesta tyttärestään ollut Johaug kertoi kokeneensa riipaisevia tuntemuksia kilpailun jälkeen videopuhelussa tyttärensä ja puolisonsa Nils Jakob Hoffin kanssa.

– Se oli mahtavaa, mutta se tuntui kuin kymmeneltä veitseniskulta äidinsydämeeni, kun facetimesimme. Kristin alkoi kiljua, kun hän näki minut. Huomaan, että tämä tilanne on täysin erilainen kuin kaksi vuotta sitten, jolloin ajattelin vain itseäni, Johaug tunnusti VG:lle.

Johaug on aiemmin pohtinut pystyisikö hän olemaan erossa tyttärestään niin paljon kuin paluu huipulle häneltä vaatisi.

Paluuta maailmancupiin ja arvokisoihin pohtiva Johaug punnitsee lehdelle arkisia asioita ensi kautta silmällä pitäen. Tyttären on määrä aloittaa päiväkoti piakkoin.

– Kaikki sanovat, että kun hän sairastuu, koko perhe sairastuu. Se on asia, jota pitää miettiä, jos teen comebackin. Kuinka paljon hänen pitäisi olla päiväkodissa? Anoppini on muuttamassa Osloon, joten olemme onnekkaita saadessamme apua häneltä.

Johaug kertoi testituloksistaan

35-vuotias Johaug paljasti myös hieman lisätietoa omasta kunnostaan, jota hän aktiiviuran tapaan mitannut juoksutesteillä. Norjalaismediassa on väritetty hänen olevan jo nyt kovemmassa iskussa kuin suurin osa nykykilpailijoista maastohiihdon maailmancupissa.

– Juoksutestini matolla ovat parempia kuin maailmancup-urani alussa, mutta ei sillä tasolla, joka minulla oli ollessani parhaimmillani, Johaug kertoi.

Lehdistössä hiihtokuningatar Johaugin paluu arvokisoihin on ehditty julistaa jo varmaksi.

– Näin otsikot ja mietin, että kuka tuon on päättänyt? En minä ainakaan. Haluan ja toivon, että olen siellä, mutta se vaatii paljon töitä tällä hetkellä, en ole vielä päättänyt, Johaug sanoi NRK:lle.

Lue myös:

    Uusimmat