Heidi Weng syyttää Therese Johaugia valehtelusta: "En ole yllättynyt"

Norjalaishiihtäjä Heidi Weng syyttää Therese Johaugia valehtelusta. Johaug oli todennut, että on pudottanut reilusti harjoittelumääränsä raskaana olon jälkeen, mutta Wengin mielestä tämä on vain silkkaa bluffia.

Johaugin mahdollinen paluu ensi vuoden Trondheimin MM-hiihtoihin on ollut jo pidemmän aikaa spekulaation kohteena. Aihe sai lisää tuulta purjeisiin hiihtolegendan voitettua murskaavasti Norjan mestaruuskilpailujen 30 kilometrin kilpailu. Johaug voitti kisan lähes kolmen minuutin erolla toiseksi tulleeseen Sophia Laukliin. Tunnettu hiihtokommentaattori Tomas Pettersson yltyi vitsailuun kirjoittamassaan kommentissa.

– Hän oli niin ylivoimainen ladulla, että hän olisi voinut pysähtyä matkalla vaihtamaan tyttärensä Kristinin vaipat ilman, että voitto olisi ollut vaarassa, Pettersson kirjoitti Expressenissä.

Johaug ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä MM-kilpailuista. Erityisen huomion kisaviikonloppuna vei norjalaisen puheet harjoittelemisen määrästä. Johaug harjoitteli ollessaan huipulla 1300 tuntia vuodessa ja nyt 35-vuotias Johaug sanoo harjoitelleensa nyt puolet vähemmän.

– En ole rehellisesti sanottuna harjoitellut paljoakaan. Minun täytyy olla rehellinen. Harjoittelen 10-15 tuntia viikossa. Olen tehnyt niin tammikuusta lähtien. Jotkut viikot sisältävät 20 tuntia harjoittelua ja syksyllä oli viikkoja, jolloin harjoittelin 5-10 tuntia. Harjoittelen eri tavalla kuin ennen. Minulla on useita raskaita sessioita nyt. Minulla on myös pitkiä matkoja, mutta sinun täytyy harjoitella eri tavalla, kun sinulla on lapsia, Johaug sanoi Dagbladetille.

Heidi Weng ei usko Johaugin olleen rehellinen puheissaan.

– En ole yllättynyt. Veikkaan, että hän on harjoitellut paljon paremmin kuin hän itse sanoo. Meidän muiden olisi pitänyt kuitenkin olla lähempänä, Weng totesi Dagbladetille.

Johaugin kanssa harjoitteleva pikkuveli Karstein Johaugin mukaan harjoittelun määrä on vähentynyt merkittävästi, ehkä jopa enemmän kuin Johaug itse sanoo. Karstein Johaug ei halua spekuloida tarkemmin mahdollisella paluulla. 

– Jos hän tekee paluun, niin silloin täytyy tehdä suunnitelma, jotta hän saa tarpeeksi harjoitusta päästäkseen parin vuoden takaiselle tasolle. Hänen pitää harjoitella paljon enemmän, mikäli hän aikoo palata. Siitä ei ole epäilystäkään, mutta määrä tulee olemaan pienempi kuin aiemmin aktiiviuralla, Karstein Johaug kertoi Dagbladetille.

Lue myös:

    Uusimmat