Mainos

Ruotsalaistähti kertoo illanvietostaan Therese Johaugin kanssa: "Selvästikin karmein päivällinen"

10:08
Videolla Therese Johaugin MM-kulta Seefeldin 30 kilometrin kilpailusta.

Norjalaiseen TV-ohjelma Landskampeniin osallistuva Ruotsin hiihtotähti Sebastian Samuelsson kertoi Sportbladetille raskaasta illasta Therese Johaugin seurassa.

Landskampenissa Ruotsin ja Norjan hiihtolajien tähdet kisaavat keskenään erilaisissa kilpailuissa. Iltaisin molemmat joukkueet kokoontuvat syömään ja keskustelemaan keskenään. Yhtenä päivällisiltana keskustelun aiheena oli Johaugin dopingkäry. 

– Se oli raskasta käydä kaupoissa. Kaikki huusivat, että olen doupattu, Johaug kertoi muille kisaajille.

Illallispöydän tunnelma oli tunteikas. Ampumahiihdossa olympiakultaa voittanut ja tiukasti dopingia vastaan jatkuvasti kampanjoiva Samuelsson summasi omia ajatuksiaan Johaugin tarinasta. 

– Se oli selvästikin karmein päivällinen. Tunnelma oli painostava ja raskas pöydän ympärillä, Samuelsson sanoi.

– Oikeusprosessi on sellainen asia, jolle minulla on ymmärrystä, sillä siinä kesti todella pitkään ennen kuin hän sai rangaistuksen. Silloin siihen kiinnittyi valtavasti huomiota. Emme halua, että asiat menevät sillä tavalla, vaan prosessien pitää mennä nopeasti ja oikein, Samuelsson jatkoi.

Samuelssonin kanta Johaugin dopingtapaukseen pysyi samana päivällisen jälkeenkin.

– Se vaikuttaisi siltä, että hän olisi saanut jotain itseensä vahingossa, mutta sillä ei ole mitään väliä, vaan hänen tulee saada rangaistus. Päivälliskeskustelussa oli kyse enemmän siitä, että kuinka hän palasi takaisin ja mitä hän tunsi ollessaan kilpailukiellossa. Se oli hänelle rankkaa aikaa ja se on selvää, että sitä sympatisoi, Samuelsson kertoi.

Samuelssonin huonetoverina ohjelman kuvauksissa ollut kolminkertainen maastohiihdon MM-mitalisti Calle Halfvarsson antoi myös oman näkemyksensä asialle.

– Se oli erityinen tilanne, sitä oli melkein hermostunut ennen sitä iltaa. Sitä ymmärsi, että se oli hänelle rankkaa aikaa, mutta tilanne oli täysin eri Charlotelle (Kalla), joka on hänen hyvä ystävänsä. Koin itse ristiriitaisia tunteita. Sitä ajattelee, että teko oli väärin ja asia hoidettiin huonosti. Se on epäonnista, jos kyseessä on tosiaan vahinko, Halfvarsson totesi.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla 29. marraskuuta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja