Charles Leclercilta kovaa puhetta Ferrarista – "Olemme parantaneet enemmän kuin kukaan muu"

Ferrarin tähtikuljettaja Charles Leclerc on tyytyväinen siihen, mitä italialaistalli on saanut viime kuukausina aikaan.

Leclerc nappasi kaksi viikkoa sitten kauden avausvoittonsa, kun hän ajoi ruutulipulle ykkösenä kotikisassaan Monacossa. Leclerc on noussut jo MM-taulukossa kakkoseksi ja on 31 pisteen päässä kärjessä keikkuvasta Max Verstappenista.

26-vuotias monacolainen ei kuitenkaan halua vielä puhua mestaruustaistosta, vaikkakin hän on äärimmäisen tyytyväinen Ferrarin viime kuukausien kehitykseen.

– En mieti vielä mestaruutta, mutta tavoitteena on ehdottomasti pystyä voittamaan jokaisena viikonloppuna. Minusta me olemme parantaneet enemmän kuin kukaan muu viimeisen seitsemän tai kahdeksan kuukauden aikana. Meidän on keskityttävä jatkossakin prosessiin enemmän kuin lopputulemaan. Hyvä lopputulos tulee vain kovan ja hyvän työn kautta, Leclerc painotti Kanadan GP:n mediapäivänä.

Ferrarin viime kausi sujui heikosti ja talli voitti vain yhden kilpailun jääden valmistajien MM-sarjassa kolmanneksi. Tällä kaudella Ferrari taistelee jopa valmistajien MM-sarjan voitosta. Red Bull johtaa kahdeksan ajetun kisan jälkeen italialaistallia 24 pisteellä.

Leclerc uskoo, että tallin pitkäjänteisellä työllä päästään toivottuihin tuloksiin jo lähitulevaisuudessa. Viime kisojen onnistumisiin ei voi kuitenkaan tuudittautua.

– Keskitymme heikkouksiimme ja siihen, kuinka voimme optimoida jokaisen asian autossamme. Tekemällä niin pääsemme siihen, että voimme taistella voitosta joka viikonloppu. Se on tavoitteemme. 

– Vaikka Monacossa menikin hyvin, meidän on käännettävä sivua ja katsottava eteenpäin. Haluamme voittaa maailmanmestaruuden. Sitä varten meidän on otettava askelia eteenpäin, Leclerc toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat