Ferrari-leiristä huolestunut lausunto F1-kauden voimasuhteita – "Meillä on kirittävää"

Ferrarin tähtikuljettaja Charles Leclerc uskoo, että italialaistallilla riittää paljon kirittävää, kunhan F1-kausi pääsee joskus alkamaan. 

Viime kaudella Ferrari nousi toden teolla haastamaan pitkään F1-sirkusta hallinneen Mercedeksen, mutta se ei vielä aivan onnistunut kuromaan hopeanuolten etumatkaa umpeen. Leclercin mukaan kirittävää riittää yhä, koska F1-testit eivät sujuneet toivotusti. 

– Uskon vieläkin, että meillä oli vähän vaikeuksia testien aikana, joten meillä on kirittävää, Leclerc sanoo F1:n sivuilla.

Viime kaudella Ferrari palasi F1:n kesätauolta häikäisevällä tavalla, kun Leclerc ja Sebastian Vettel toivat tallin voittajana ruutulipulle kolmessa peräkkäisessä kilpailussa. Viime vuoden kehitys tuo uskoa siihen, että talli onnistuu kehitystyössä myös tämän kauden aikana.

– En tiedä pystymmekö siihen, mutta viime vuonna etenimme hyvin vuoden aikana. Meidän täytyy jatkaa vain samanlaista työskentelyä kuin viime vuonna, niin tulokset seuraavat perästä, Leclerc toteaa.

F1-kausi ei ole vielä päässyt alkamaan koronaviruspandemian vuoksi. Tämän hetken suunnitelmien mukaan kausi käynnistyisi vasta heinäkuussa Itävallassa. F1:n tavoitteena on ajaa tällä kaudella vielä 15-18 kisaa, joten kaudesta tulee kuljettajille ja talleille raskas.

– Kaudesta tulee vaikea kaikille, koska meillä ei ole yhtään taukoja kehittää autoa enempää kuin muillakaan. Radalla tehty työ tulee olemaan äärimmäisen tärkeää. Tärkeämpää kuin viime vuosina, koska tulemme viettämään paljon aikaa radalla, kun kausi alkaa, Leclerc pohtii.

Myös kuljettajilla on tärkeä rooli kehitystyössä. Oikeanlainen palaute korostuu entisestään, kun kisa-aikataulu on tiivis.

– On tärkeää olla keskittynyt ja valmis ensimmäisestä kisasta lähtien. Meidän kuljettajien on pystyttävä antamaan oikeanlaista palautetta tallille ja autettava sitä oikeaan suuntaan välittömästi.

Lue myös:

    Uusimmat