Charles Leclerc ylsi heikolla Ferrarilla suureen urotekoon – "Tämä oli valtava yllätys"

Ferrarin nuori tähtikuljettaja Charles Leclerc ajoi F1-kauden avausosakilpailussa monien vaiheiden jälkeen toiseksi, vaikka Ferrarin iskukyky ei viikonlopun aikana ollutkaan kärkitasoa.

Vasta seitsemännestä ruudusta kisaan startannut Leclerc ei ollut missään vaiheessa kilpailua kärjen vauhdissa. Max Verstappenin ja Alexander Albonin keskeytysten sekä Lewis Hamiltonin aikarangaistuksen vuoksi Leclerc löysi itsensä kaikkien suureksi yllätykseksi lopulta palkintokorokkeelta.

– Minäkään en odottanut tätä. Tämä oli valtava, mutta hyvä yllätys. Teimme tänään kaiken täydellisesti, jotta pystyimme sijoittumaan toiseksi. Selvästikin meillä oli hieman onnea Lewiksen rangaistuksen ja eri kolareiden myötä, Leclerc toteaa.

Leclerc käytti tilaisuutensa hyödykseen, vaikka Ferrarin vauhti ei ollutkaan lupaavaa.

– Meidän tavoitteenamme oli tarttua jokaiseen tilaisuuteen, jonka saimme, vaikka meillä ei ollut vauhtia sijoittua sinne, mihin nyt sijoituimme. Olen äärimmäisen tyytyväinen, Leclerc jatkaa.

Kisan päätöskierroksilla Leclerc osoitti ajotaitojaan, kun hän syöksyi komeasti McLarenin Lando Norrisin ja Racing Pointin Sergio Perezin ohi.

– Halusin olla todella aggressiivinen. Tiesin, että mahdollisuuteni koittaa, jos joku tekee virheen, Leclerc kertoo.

Viime kaudella Ferrari oli Mercedeksen suurin haastaja, mutta tällä kaudella legendaarinen italialaistalli on pudonnut tylysti Mercedeksen vauhdista, jopa lähemmäs keskikastia kuin kärkeä.

Leclerc tiedostaa, että kakkossijasta huolimatta tallilla on edessään pitkä matka takaisin mestaruustaistoon.

– Meillä on vielä paljon tehtävää. Olemme vielä kaukana, emmekä siellä, missä haluamme olla. Kaikki on kuitenkin mahdollista. Meidän täytyy tehdä töitä yhdessä, ja olen varma, että pääsemme sinne, mihin haluamme, mutta se vaatii aikaa, Leclerc sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat