Valtteri Bottas kertoi aikeistaan sopimusrintamalla – mielenkiintoinen vihjaus tulevasta

Sauberin suomalaiskuski Valtteri Bottas toivoo nopeaa ratkaisua siihen, missä F1-tallissa hän mahdollisesti ajaa ensi kaudella.

Bottas valmistautuu parhaillaan viikonloppuna ajettavaan Kanadan GP:hen, ja peliliikkeet sopimusrintamalla on hänen mukaansa tehtävä mahdollisimman nopeasti.

– Työskentelen edelleen kaikkien olemassa olevien vaihtoehtojen kanssa, mutta minun on tehtävä siirtoni pian, Bottas sanoi Montrealissa.

12:tta kauttaan F1:ssä ajava Bottas on edelleen luottavainen, että hänet nähdään sarjassa myös ensi kaudella. Samalla hän vihjaa ratkaisujen tapahtuvan mahdollisesti jo ihan lähiaikoina.

– Tässä lajissa mikään ei ole varmaa. En ole huolissani, mutta edessä on varmasti mielenkiintoinen viikko tai kaksi.

– On tietysti paljon mukavampi tunne, jos tietää, mitä tapahtuu. Samalla se on tavallaan jännittävää, koska on tiettyjä tuntemattomia elementtejä.

Audi yhä vaihtoehto

Sauberin F1-talli muuttuu kaudeksi 2026 virallisesti Audiksi. Talli on julkistanut saksalaisen Nico Hülkenbergin ajajasopimuksen ensi kaudeksi. Hülkenbergin sopimus on monivuotinen.

Bottas ei sulje pois sitä vaihtoehtoa, että hänet saatettaisiin nähdä Audilla, vaikka hänen nykyinen sopimuksensa päättyy tähän kauteen.

– Minusta tuntuu, että he haluavat tällä hetkellä melko paljon muutoksia tiimiin. Luultavasti sama juttu on kuljettajien kanssa. Näin koen tilanteen, ja he ovat valmiita odottamaan pitkään, mutta minä en voi odottaa ikuisesti.

– Tämä tiimi on ehdottomasti yhä vaihtoehto, mutten usko, että minulla on aikaa odottaa liian kauan.

Bottaksen ja Sauberin kausi on ollut vaikea, sillä talli on ilman MM-pisteitä.

– Uskon edelleen, että voimme yhdessä suoriutua paljon paremmin kuin nyt. Mutta sanon myös, että jäljellä ei ole helppo kausi.

Lue myös:

    Uusimmat