Cardiffin päävalmentaja murtui Emiliano Salan katoamisesta täysin – harkitsee jättävänsä seuran kesken kauden: ”En haluaisi enää yhtäkään ottelua”

Lentoturmassa kadonneelta Emiliano Salalta hyytävät viimeiset viestit ennen matkaa –"Olen niin peloissani!" 2:01
Videolla Emiliano Salan hyytävät viimeiset WhatsApp-viestit ennen lentoa.

Jalkapallon Valioliigassa pelaavan Cardiff Cityn päävalmentaja Neil Warnock kertoo järkyttyneensä Emiliano Salan katoamisen jälkeen vakavasti harkinnut irtisanoutumista. Myös Warnock on ollut Salan mukana kadonneen lentäjän kyydissä.

Sala oli viime viikon maanantaina matkustamassa Ranskan Nantesista Walesin Cardiffiin, mutta häntä kuljettanut pienkone katosi tutkasta Englannin kanaalin yllä. Koneen epäillään syöksyneen mereen.

Cardiffin päävalmentaja Neil Warnock kertoi Mirrorille harkinneensa irtisanoutumista "24 tuntia vuorokaudessa" sen jälkeen, kun Sala katosi kahdeksan päivää sitten. Järkyttynyt päävalmentaja myönsi toivoneensa, ettei joutuisi valmentamaan enää yhdessäkään ottelussa. 

– Olen miettinyt sitä viimeisen viikon aikana 24 tuntia vuorokaudessa. Se on totuus ja haluan sanoa sen, vaikka istun tässä, valmentaja sanoi seuran lehdistötilaisuudessa maanantaina. 

– Ihannemaailmassa en haluaisi enää yhtäkään ottelua. Siltä minusta tuntuu. Olemme tehneet parhaamme näissä olosuhteissa. Henkilökohtaisesti en usko olevani oikeassa paikassa juuri nyt.

Lehdistötilaisuus oli ensimmäinen kerta, kun 70-vuotias Warnock astui median eteen Salan katoamisen jälkeen. Päävalmentaja oli syvästi järkyttynyt, sillä viisi henkeä vieneen Leicesterin helikopteriturmasta on vain muutama kuukausi.

– Tiedän näyttäväni murtuneelta. Olen väsynyt, eikä ikäni auta asiassa. Kyse ei kuitenkaan ole iästäni. Tuntuu melkein julmalta, Leicester oli kamala tragedia ja nyt vielä tämä. Kun näitä tapahtuu kaksi lyhyen ajan sisään, katsoo itseään ja miettii, miksi oikein on mukana. 

Päävalmentaja paljasti lehdistötilaisuudessa olleensa aikaisemmin Salan mukana kadonneen lentäjän David Ibbotsonin kyydissä.  Lentokone ei ollut sama kuin onnettomuudessa, mutta konkari oli järkyttynyt.

– Olen ollut Nantesin yläpuolella muutaman kerran mielestäni saman lentäjän kanssa – pidin häntä mahtavana pilottina. En voi vain käsittää tätä.

– Aikaisemmin olen herännyt neljältä aamulla miettimään joukkuetta ja pieniä asioita, mutta tämä on paljon enemmän. En ole kokenut mitään vastaavaa. Herään väsyneempänä kuin nukkumaan mennessä.

Tärkeämpiä asioita kuin jalkapallo

70-vuotias Warnock kuvaili viimeisen viikon olleen "ylivoimaisesti raskain" koko uransa aikana. Salan katoaminen on saanut hänet miettimään elämänsä arvoja uudelleen.

– Ihmiset sanovat, että elämä jatkuu. Meidän täytyy mennä eteenpäin, tämä on jalkapalloseura.

– Olemassa on kuitenkin tärkeämpiäkin asioita (kuin jalkapallo), eikö niin? Sitä katsoo omaa perhettään ja ympäristöään, pitää nauttia jokaisesta hetkestä.

Cardiff osti Salan hiljattain riveihinsä ranskalaisseura Nantesista 17 miljoonalla eurolla, mikä on walesiläisseuran uusi siirtoennätys.

Guernseyn poliisi ilmoitti torstaina, että kadonneiden koneen ja ihmisten etsinnät on lopetettu tuloksettomina. Yksityiset etsinnät aloitettiin lahjoitusten ansiosta viikonloppuna.

Cardiff pelaa tiistaina vieraskentällä Arsenalia vastaan. Tragedian keskellä oleva joukkue on Valioliigan sijalla 18 eli kolmanneksi viimeisenä. 

Lue myös:

    Uusimmat