Brittiagentti hääri kadonneen Emiliano Salan ennätyssiirron taustalla, järjesti myös traagisesti kadonneen kuljetuksen – ”Päivät ovat olleet painajaismaisia”

Huomenta Suomen Tulosruutu 31.1.2019 0:59
Nantesin kannattajat muistivat upeasti Emiliano Salaa.

Englantilainen jalkapalloagentti Willie McKay näytteli isoa roolia lento-onnettomuudessa kadonneen Emiliano Salan ennätyssiirrossa Nantesista Cardiffiin.

Sala siirtyi Ranskan liigassa pelaavasta Nantesista Cardiffiin Valioliiga-seuran uudella ennätyssummalla. Siirron taustalla vaikutti agentti McKay, joka oli itse sähköpostitse yhteydessä Salaan ennen siirron toteutumista.

– Tämä on vain bisnestä. Jos et lähde Valioliigaan, tulet katumaan sitä. Minulle on kerrottu, että Cardiff ei kiinnostaisi sinua, mutta se on luultavasti väärää tietoa, sillä olemme vuotaneet medialle, että West Ham ja Everton ovat kiinnostuneita, jotta huomio kiinnittyisi sinuun, McKay kirjoitti viestissä ranskalaisen L’Equipen mukaan.

Lopulta siirto toteutui ja Ranskan liigassa mallikkaasti esiintynyt Sala siirtyi Valioliigaan, Cardiffiin. Siirron toteutumisen jälkeen Sala matkusti vielä takaisin Ranskaan hyvästelemään joukkuetoverinsa.

Ennätyssiirron ylle leijaili kuitenkin synkkiä pilviä, sillä tähtihankinta katosi lento-onnettomuudessa, kun hän oli palaamassa takaisin Walesiin. Salaa kuljettanut pienkone katosi mystisesti Englannin kanaalin yllä.

Salan viestit levisivät mediassa pian katoamisen jälkeen. Hyökkääjätähden kerrottiin olevan peloissaan ennen paluumatkaansa.

– Jos ette kuule puoleentoista tuntiin minusta, en tiedä lähetetäänkö ketään etsimään, koska he eivät voi löytää minua. Isä, olen niin peloissani! Sala sanoi viesteissä.

Salaa on etsitty kuumeisesti laajalti ympäri Englannin kanaalia, mutta etsintäpartiot eivät vielä toistaiseksi ole löytäneet jälkeäkään Salasta tai koneen pilotista. Traaginen onnettomuus on vaikuttanut myös McKayn elämään todella voimakkaasti, sillä siirron ohella McKay järjesti Salalle myös kyseisen lennon Nantesiin ja takaisin.

– Viimeiset päivät ovat olleet painajaismaisia. Jos en olisi järjestänyt tätä, hän olisi varmasti vielä elossa, McKay toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat