Lennolla traagisesti kadonneen futistähden viestit julki: "Isäni järjestää sinulle koneen, jotta ehdit harjoituksiin"

Yhä kateissa oleva Cardiff Cityn jalkapalloilija Emiliano Sala järjesteli kohtalokasta lentoaan yhdessä joukkuetoverinsa kanssa. Viestittelystä käy ilmi, että lentoaikataulua jouduttiin muuttamaan lentäjän toiveesta.

Salaa kuljettanut pienkone katosi tutkasta matkatessaan Ranskasta Englannin kanaalin yli kohti Cardiffia maanantai-iltana. Turmakoneen epäillään syöksyneen mereen. Pelastuneiden etsinnät lopetettiin torstaina tuloksettomina.

Argentiinalainen Sala oli juuri siirtynyt 17 miljoonan euron siirtosummalla Ranskan liigan Nantesista. Hän oli käymässä entisessä asuinkaupungissaan hakemassa tavaroitaan ja hyvästelemässä seuratovereitaan.

BBC:n julkaisemista tekstiviesteistä käy ilmi, miten Sala organisoi jo perjantaina lentoaan agenttinsa Willie McKayn pojan Jackin kanssa. Jack McKay pelaa niin ikään Cardiffin paidassa.

– Isäni kertoi, että olet menossa kotiin huomenna. Hän voi järjestää sinulle koneen suoraan Nantesiin ja takaisin maanantaina siihen aikaan kuin se sinulle sopii, jotta ehdit harjoituksiin tiistaina, Jack McKay kirjoitti.

– Oi, se on hienoa. Olin juuri tarkistamassa, että onko huomiselle lentoja Nantesiin, Sala vastasi.

– Hän sanoi, että voi järjestää koneen, joka menee suoraan Nantesiin, McKay jatkoi.

– Mitä se maksaa?

– Ei mitään. Hän sanoi, että jos autat minua tekemään maaleja, niin se on ilmainen, McKay kommentoi.

– Hahaha, ilomielin, Sala vastasi.

– Tulemme tekemään paljon maaleja, joukkuetoveri iloitsi tulevasta yhteistyöstä.

Muutoksia lentoaikatauluun

Sala ilmoitti haluavansa lähteä matkaan maanantaina kello 11 aamupäivällä ja palata iltayhdeksältä. Sunnuntaina aikataulua piti kuitenkin muuttaa. Pelaaja myös tiedusteli, voiko koneeseen ottaa matkatavaroita.

– Hei, olisiko mahdollista tulla takaisin seitsemältä illalla? Vain sen takia, että lentäjän pitää päästä kotiin pohjoiseen, kun hän on päässyt Cardiffiin, McKay viestitti.

– Moi, puoli kahdeksan voisi olla mahdollinen, Sala vastasi.

– Joo, se on okei, agentin poika ilmoitti.

Sala ehti lähettää perheelleen viestin ennen katoamistaan. Hädästä päätellen kone oli hajoamassa.

– Jos ette kuule puoleentoista tuntiin minusta, en tiedä lähetetäänkö ketään etsimään, koska he eivät voi löytää minua. Isä, olen niin peloissani! Sala ilmoitti.

Konetta lentänyt Dave Ibbotson oli The Sun -lehden mukaan julkaissut Facebookissa erikoinen päivityksen, jossa hän kertoi olevansa "vähän ruosteessa" lentokoneen laskeutumisessa avustavan lähestymisjärjestelmän kanssa.

Lue myös: