Mainos

Cannonballin kiristysjutussa ehdotonta vankeutta kahdelletoista

Suuri joukko moottoripyöräjengi Cannonballin jäseniä joutuu vankilaan tavallisten moottoripyöräharrastajien ryöstöistä ja kiristämisestä.

Forssa-Loimaan käräjäoikeus jakoi tänään ehdotonta vankeutta kahdelletoista ja ehdollista vankeutta viidelle syytetylle. Joidenkin kohdalla osa syytteistä kaatui, mutta kukaan ei jäänyt kokonaan ilman rangaistusta.

Pisin tuomio on kuusi vuotta vankeutta. Sen sai yksi Cannonballin johtohahmoista.Yli kahden vuoden vankeustuomion sai myös yhdeksän muuta syytettyä.

Tuomiot tulivat törkeistä ryöstöistä, törkeästä kiristyksestä sekä muista, lievemmistä rikoksista.

Oikeuden mukaan tuomitut veivät motoristiharrastajilta väkivalloin ja uhkaamalla kymmenientuhansien eurojen arvosta omaisuutta, esimerkiksi kaksi Harley-Davidson-moottoripyörää ja Audi-henkilöauton. Yksi uhreista joutui hankkimaan yön aikana 10 000 euroa käteistä.

Omaisuuden pumppaamista uhreilta siivitettiin rajulla väkivallalla. Forssassa ja Loimaalla toimivan moottoripyöräkerhon jäseniä lyötiin muun muassa nyrkeillä ja vasaralla, potkittiin päähän ja heiteltiin tikoilla ja perhosveitsellä.

Jäsenyys jengissä kovensi rangaistuksia

Oikeus katsoi, että kaikki syytetyt olivat Cannonballin jäseniä tai ns. kunniajäseniä. Toimiminen järjestäytyneen rikollisryhmän jäsenenä oli peruste tavanomaista kovempiin rangaistuksiin.

Cannonball todettiin järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi lautamiesten äänin. Laamanni ja käräjätuomari katsoivat, ettei ryhmä täytä laissa määriteltyjä järjestäytyneen ryhmän tunnusmerkkejä.

Laamanni ja käräjätuomari toivat esiin, ettei neljällä syytetyistä ollut lainkaan aiempia merkintöjä rikosrekisterissä. Heidän mukaansa ei ole näyttöä siitä, että Cannonball olisi perustettu vakavien rikosten tekemistä varten.

Eri mieltä olevat oikeuden jäsenet olisivat silti korottaneet miesten rangaistuksia sillä perusteella, että rikollinen toiminta oli suunnitelmallista.

Cannonballin jäsenet joutuvat maksamaan parillekymmenelle uhrilleen yhteensä kymmenientuhansien eurojen korvaukset. Erilaisia kärsimyskorvauksia tulee maksettavaksi lähes 30 000 euroa. Lisäksi oikeus määräsi tuomitut korvaamaan varastettua omaisuutta ja muita kuluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.