Mainos

Cannonball-miehelle syyte kolmesta murhan yrityksestä – syyttäjä: ”Velanperintää"

Syyttäjä luki Cannonball-jengiin kuuluvalle miehelle raskaat syytteet Laukaan velanperintäjutussa. Miestä syytetään kolmesta murhan yrityksestä, törkeästä tuhotyöstä ja törkeästä kiristyksestä. Noin 40-vuotias jengiläinen kiisti syytteet.

Tapaus liittyy Laukaalla sijaitsevan omakotitalon tulipaloon viime vuoden elokuussa. Syyttäjän mukaan jengiläinen peri laukaalaiselta mieheltä 10 000-20 000 euron velkaa, jonka taustalla oli kahden muun miehen amfetamiinikauppa.

Huumeet linkittyivät Jyväskylän käräjäoikeuden salissa kuullun perusteella velanperintään siten, että jengiläinen tunsi toisen huumeista tuomitun ja laukaalaismies toisen.

Jengiläinen oli syyttäjän mukaan uhkaillut laukaalaista miestä velan takia. Toukokuussa asianomistaja olikin maksanut pääosin vanhemmiltaan lainatut 7500 euroa, mutta häneltä vaadittiin lisää.

– Hänellä ei ollut syytä maksaa, mutta hän ajatteli, että se on pienemmän riesan tie, asianomistajan avustaja totesi.

Syyttäjä Marika Visakorven mukaan jengiläinen oli käynyt miehen asunnolla useita kertoja sekä uhkasi miestä talon polttamisella sekä rampauttamisella ja elämän pilaamisella.

Tulipalo yöllä 26. elokuuta

Elokuun 26. päivä yöllä aamukolmen jälkeen puurakenteisen omakotitalon autokatos oli sytytetty polttoaineella. Tuli levisi nopeasti taloon.

Velanperinnän kohteeksi joutunut mies, hänen vaimonsa ja heidän pieni lapsensa heräsivät ilmeisesti räjähtäneen auton renkaan ääneen ja pakenivat viime hetkellä.

Tuli oli levitä myös naapuritaloon.

Asianomistaja ei kuulu Helvetin enkeleiden kannattajakerho Red Riveriin, vaikka siihen viittaavia tarroja talossa oli. Syyttäjän mukaan hän oli saanut tarroja tutultaan ja liimannut ne hakeakseen turvaa. Laukaalaismiehen avustaja sanoi, että tarkoitus oli antaa viestiä Cannonball-miehelle.

Syyttäjän mukaan jengiläinen teki teon tuntemattomaksi tai tuntemattomiksi jääneiden henkilön kanssa. Syyttäjä kuvasi toimintaa määrätietoiseksi.

– Meillä ei ole suoraa näyttöä siitä, että [jengiläinen] on sytyttänyt talon, mutta hänellä on ollut siihen motiivi, Visakorpi sanoi. Syyttäjä piti mahdollisena myös sitä, että jengiläinen on käskenyt jonkun muun polttamaan talon.

Syytetty kiisti

Syytetty kiisti syytteet. Jengiläisen mukaan hän ei ole perinyt velkaa. Taustalla oli ollut kyllä muita riitoja. Jengiläinen myönsi rikkoneensa miehen auton takalasin pesäpallomailalla.

Puolustus kiisti jyrkästi murhan yritykset. Jengiläisen mukaan hän ei sytyttänyt tulipaloa, eikä yllyttänyt ketään.

– Hänellä ei ole mitään osallisuutta siihen, avustaja totesi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja