Caitlyn meni joogatunnille – ei löytänyt hittilajista mitään ihanaa: "Ehdottomasti vihasin sitä"

5:30

Caitlyn Fitzpatrick kävi kokeilemassa joogaa, vaikka uskoi, ettei pitäisi siitä. Lopulta vain ajatus aamupalasta auttoi jaksamaan tunnin tylsyyden läpi.

Videolla erilainen kesätreeni: Kokeile toiminnallisia vatsalihasliikkeitä!

Jooga on ihanaa, rauhoittavaa, rentouttavaa – vai sittenkin tylsää ja ankeaa? Caitlyn Fitzpatrick kävi testaamassa joogatunnin, eikä nauttinut lainkaan.

– Kävin viimein ensimmäisellä joogatunnillani, ja ehdottomasti vihasin sitä, hän kertoo Popsugar-sivustolla.

Jooga on kuin huonoille Tinder-treffeille meneminen?

Fitzpatrickilla oli jo aiemmin ollut epäilyksiä joogan suhteen.

– Joogatunnille meneminen on aina kuulostanut minusta samalta kuin huonoille Tinder-treffeille meneminen: tiedät ensimmäisten kymmenen minuutin aikana, ettet ole kiinnostunut, mutta olet jo paikalla, joten koet, että sinun täytyy roikkua mukana ainakin tunti.

Fitzpatrick oli aina olettanut, ettei pitäisi joogasta: hän rakastaa korkeaenergistä treenaamista ja juokseekin usein treeninsä aluksi 45 minuuttia juoksumatolla.

"Menin mukaan avoimin mielin..."

Vuoden ajan sekä sukulaiset että ystävät kosiskelivat Fitzpatrickia mukanaan joogatunnille. Lopulta Fitzpatrick sai työmatkalla mahdollisuuden kokeilla joogatuntia muiden alansa edustajien kanssa. Hän myöntyi.

– Menin mukaan avoimin mielin ja valmistauduin olemaan hitonmoisessa zen-mielentilassa, mutta ei se mennyt ihan niin.

"Vain tylsistytti"

Tunti alkoi yhdeksältä aamulla helpoilla asennoilla, jotka etenivät vaikeampiin.

– Treeni itsessään ehdottomasti haastoi lihaksiani ja sai minut hieman hikoilemaankin, varsinkin, kun en ole tottunut lankuttamaan tai vääntelemään kehoani joogan vaatimalla tavalla, Fitzpatrick sanoo.

Hän ei kuitenkaan saanut mieltään rauhoittumaan.

– Treenaaminen tuolla hitaalla tiedostavalla tavalla vain tylsistytti minua. Rakastan mennä kuntosalille hikoilemaan, koska se vie kaiken mieltäni painavan pois. Kun en voi kanavoida energiaani jatkuvaan kovaan musiikkiin tai liikkeeseen, kuten joogassa en voi, jään yksin ajatusteni kanssa, Fitzpatrick kuvaa.

Yritin keskittyä hengitykseeni, pitää silmäni kiinni ja jopa pyyhkiä mieleni tyhjäksi. Mitä enemmän yritin, sitä enemmän aloin ajatella kaikkea työhommista siihen yhteen noloon juttuun, jonka kerran kouluaikana sanoin.

Vain ajatus aamupalasta sai jaksamaan

Vaikka Fitzpatrick kiitteleekin joogan rankkuutta, hän ei usko lajin sopivan hänelle. Hän olisi halunnut kokea rentouden tunteen, mutta toivoikin sen sijaan jatkuvasti, että treeni vaatisi enemmän energiaa.

– Rehellisesti, ainoa asia, joka kantoi minut tunnin läpi, oli tieto siitä, että saan aamupalaa sen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja