Mainos

Leah lankutti töissä kuukauden ajan – näin kävi: "Luulin, että 1,5 minuuttia olisi helppo nakki"

Nainen päätti katkaista toimistopäivien monotonisuuden alkamalla lankuttaa.

Leah Wynalek ei liiku työpäivän aikana paljoakaan. Hän tunnustaa, että syö myös lounaansa usein työpöydän ääressä. Vapaa-ajallaan Wynalek harrastaa muun muassa joogaa ja juoksua, mutta työpaikallaan hän on jumissa työpöytänsä ääressä.

Wynalek päätti katkaista päivien monotonisuuden alkamalla lankuttaa. Hän piti kuukauden ajan joka päivä kaksi lankutustaukoa: toisen varttia vaille yksitoista aamupäivällä, toisen varttia vaille neljä iltapäivällä. Tavoitteena oli pysyä lankussa 1,5 minuuttia kerrallaan.

Hän kertoi Runner’s World -lehdelle, miten haasteessa kävi. Wynalek harrastaa kuukauden haasteita – hän on myös kyykännyt ja syönyt puuroa haasteluontoisesti!

1. Olo on itsetietoinen

Vaikka Wynalekilla on oma toimisto, hän pelkäsi, että ohi kulkeva työkaveri näkee hänet ähkimässä lattialla. Osa huolesta liittyi siihen, että Wynalek oli vasta aloittanut nykyisessä työpaikassaan.

2. Opit arvostamaan minuuttia

– Vakituisena joogaajana luulin, että 1,5 minuuttia lankkua olisi helppo nakki. Voi veljet, olin niin yli-itsevarma. Kun lankutin oikein, keskivartaloni vapisi ja tuijotin epätoivoisesti iPhoneni ajastinta, kun se laski aikaa nollaan, eli lankusta vapautumiseen, Wynalek kuvaa.

Wynalek harkitsi jopa lankutusajan lyhentämistä minuuttiin, mutta päätti sitten, ettei halunnut luopua alkuperäisestä tavoitteestaan.

3. Opit, mitä teet väärin

Wynalek kuvasi itseään treenaamassa ja tajusi pian, että oikeanlaisen asennon pitäminen on hankalaa. Hänen selkänsä tai lantionsa roikkui ja niska kurottui eteenpäin. Wynalek kuitenkin opetteli jatkuvasti pysyttelemään oikeaoppisessa asennossa, ja vaihtoi myös lankkuasentoa.


4. Aina ei jaksa

Wynalek pisti kalenterinsa muistuttamaan lankutuksesta – ja torkutti sitten kalenterin herätystoimintoa kerta toisensa jälkeen. Hän kuitenkin korostaa, että lankutuksen jälkeen olo oli aina parempi, vaikka aluksi lankuttaminen ei olisi innostanutkaan.

5. Muutkin innostuvat

Wynalekin vitkuttelu parani huomattavasti, kun hänen työtoverinsa liittyi mukaan haasteeseen.

6. Kaipaat muita lajeja

Juoksua, lenkkeilyä ja pyöräilyä harrastava Wynalek ei harrasta kuntosalilla käymistä, ja samassa asennossa pysyminen päivästä toiseen kyllästytti häntä.

7. Saat energiaa

Lankutuksen jälkeen Wynalek tunsi olonsa energiseksi aina liikuntasessionsa jälkeen. Hän myös venytteli aina minitreeninsä päätteeksi.

8. Lihakset vahvistuvat

Kuukauden viimeisellä viikolla lankkuasennon pitäminen oli helpompaa kuin ensimmäisellä. Wynalek koki vatsalihastensa vahvistuneen, vaikka eroa ei nähnyt paljaalla silmällä.


**


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.