Aloita aamu joogalla – nämä viisi liikettä voivat herättää jopa paremmin kuin kahvi

1:09

Jooga voi herättää päivään jopa yhtä tehokkaasti kuin kahvi, sillä se saa veren kiertämään ja lihakset töihin. 

VIDEO: Joogan voi yhdistää vaikka suppailuun! Miten vaativa sub-jooga sujuu?

Hengitystekniikka, lihaskunto ja notkeus kehittyvät harjoitusten myötä, mutta on eräs toinenkin hyvä syy, miksi jooga kannattaa ottaa osaksi aamurutiineja.

Joogaliikkeet voivat toimia aamulla tehokkaana herätyksenä, jopa parempana kuin kahvi, kertoo Men's Heath.

Lehden haastattelema joogaohjaaja Anthony Chavez sanoo, että aamun joogaliikkeet vahvistavat päivän koitoksiin. Hän kertoo viisi eri asentoa, jotka tarjoavat lisäpotkua aamuun.

1. Vuori sivutaivutuksilla

Miten? Seiso suorana,nosta kätesi pään yläpuolelle ja laita kämmenet yhteen. Kurkota sivulle niin, että kätesi pysyvät yhdessä. Toista oikealle ja vasemmalle puolelle 3–5 kertaa.

Miksi? Chavezin mukaan liike avaa kehon molemmat puolet, joka helpottaa hengittämään syvemmin.

2. Tuoliasento

Miten? Seiso lantion levyisessä haara-asennossa. Kurkota kätesi pään yläpuolelle ja laita kämmenet yhteen. Koukista polviasi kuin istuisit näkymättömän tuolin päällä. Ota keskivartalo mukaan.

Pidä asento yhden hengityksen ajan, jonka jälkeen suorista jalat. Toista liike kymmenen kertaa.

Miksi? Kyykyt saavat sykkeen koholle ja kehon isoimmat lihakset töihin, sanoo Chavez. Veri alkaa liikkumaan ja keho lämpenemään.

3. Alaspäin katsova koira

Miten? Aloita konttausasennosta, jossa polvet ovat lantion alla ja kädet hiukan olkapäiden edessä, tai vaihtoehtoisesti lankusta. Nosta sitten polvet ja lantio ilmaan, jotta vartalosi muodostaa V-asennon. Jalat voivat olla koukussa eikä kantapäiden tarvitse osua lattiaan. Pidä asento kymmenen hengityksen ajan. Toista 3–5 kertaa.

Miksi? Asento aktivoi lähes jokaisen kehon lihaksen töihin.

4. Chaturanga ja ylöspäin katsova koira

Miten? Aloita lankkuasennosta. Laske kehoasi taivuttamalla kyynärpääsi 90 asteen kulmaan. Siirrä jalkoja, jotta varpaankynnet ovat maata vasten. Hengitä sisään ja suorista kädet työntämällä kehoa eteenpäin.

Palaa lankkuun ja alaspäin katsovaan koiraan, kun hengität. Pidä yksi hengitys ja toista viisi kertaa.

Miksi? Liikerata on hyvä aamuun, sillä se venyttää ja avaa rinnan aluetta, joka voi jumittua tietokoneella istuessa. Chavezin mukaan liike tuo kehoon vakautta ja vahvistusta.

5. Juoksijan askelkyykky

Miten? Siirrä alaspäin katsovasta koirasta paino korkeaan lankkuun, jossa kädet ovat suorat. Astu sitten oikealla jalalla eteenpäin maton etukulmaan. Koukista oikea polvesi ja laske vasen polvi maahan. Paino on tasaisesti kummallakin jalalla.

Pidä oikea jalka asennossa 30–60 sekuntia, ja astu sitten taaksepäin takaisin alaspäin katsovaan koiraan. Toista liike vasemmalle puolelle.

Miksi? Intensiivinen venytys avaa lantion lihakset, reidet ja pakarat. Chavezin mukaan liike toimii vastaiskuna kaikkeen istumiseen, jota päivän aikana töissä, koulussa tai muualla joutuu tekemään.

Lähteet: Men's Heath, Yogobe

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja