Mainos

Bussi lähellä suuronnettomuutta Laihialla

15-vuotiaan nopea toiminta esti vakavan bussionnettomuuden Laihialla Etelä-Pohjanmaalla. Tanssipaikalle matkalla olleessa linja-autossa oli 62 teini-ikäistä matkustajaa.

Nuorten tanssimatkabussissa koettiin kauhun hetkiä kuljettajan saatua sairauskohtauksen Laihialla eilen illalla. Täpötäysi linja-auto jatkoi matkaansa jäisellä pellolla liki 300 metriä. Vain 15-vuotiaan matkustajan ripeä toiminta pelasti sen joutumasta jokeen sekä törmäämästä rivitaloon.

Tilausbussi oli matkalla Vaasasta nuorten suosimaan tanssipaikkaan Kurikan Mietaalle. Kyydissä oli 62 matkustajaa, kun kuljettaja lyyhistyi yllättäen Laihian keskustassa ennen t-risteystä ohjauspyörän päälle ja auto jatkoi matkaansa hallitsemattomana, kerrotaan Kyrönmaan poliisista.

Bussi eteni pellolla kaikkiaan noin 300 metriä. Ensimmäiset 200 metriä se kulki mutkitellen kohti Laihianjokea, kunnes noin 25 metriä ennen jokea 15-vuotias poika käänsi bussin kulkemaan rannan suuntaisesti. Poika yritti sammuttaa moottoria monin tavoin, mutta ei onnistunut. Bussi kulkeutui vielä ojan yli ja läheltä rivitalon päätyä, ennen kuin se pysähtyi toisen rivitalon vaiheilla, vain seitsemän metriä jokirannasta.

Matkustajat olivat 14-17-vuotiaita. Kukaan heistä ei loukkaantunut. Moni kuitenkin pelästyi pahoin, olihan Konginkankaan suuronnettomuus tuoreessa muistissa. Osa soitti kotiväkensä hakemaan pois. Osa halusi jatkaa tanssipaikalle, ja liikennöitsijä hoiti heille uuden bussin.

Poliisin mukaan kuljettajaa elvytettiin paikalla ja hän on sairaalahoidossa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 21.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.