Mainos

Bush vierailee Georgiassa

Presidentti Bush painotti puheessaan demokratiaa. Hän vaati muun muassa kaikkia valtioita kunnioittamaan Georgian suvereeniutta.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vierailee tänään Georgiassa. Bush saapui pääkaupunki Tbilisiin eilen Moskovan voitonpäivän juhlista.

Georgian presidentti Mihail Saakashvili toivoo, että Bushin vierailusta on etua Georgian ja Kremlin välisessä kiistassa venäläisjoukkojen kotiuttamisessa.

-Tulemalla tänne hän (Bush) lähettää erittäin voimakkaan viestin demokratian ja itsenäisyyden puolesta, Saakashvili sanoi toimittajille.

Saakashvili ei osallistunut Moskovan voitonpäivänjuhliin protestina sille, etteivät Venäjä ja Georgia päässeet yhteisymmärrykseen 3000 venäläissotilaan kotiuttamisesta.

"Georgian itsenäisyyttä kunnioitettava"

Presidentti Bush sanoi puheessaan tänään, että kaikkien valtioiden on kunnioitettava Georgian suvereeniutta. Kymmenet tuhannet ihmiset olivat kerääntyneet kuuntelemaan Bushin puhetta Vapauden aukiolle Tbilisin keskustaan.

Bush sanoi myös, että Georgian on päästävä separatistikapinallisten kanssa rauhaan. Konfliktin rauhanomainen ratkaisu on välttämätön, jotta Georgia voi liittyä läntiseen yhteisöön, hän sanoi.

Georgian hallitus taistelee separatistikapinallisia vastaan kahdella vuoristoisella alueella lähellä Venäjän rajaa. Tbilisi on useaan otteeseen syyttänyt Moskovaa kapinallisten tukemisesta.

Bush on ensimmäinen yhdysvaltalainen presidentti, joka vierailee Georgiassa. Bushin viisipäiväinen Euroopan-matka päättyy tänään. Hän palaa illalla Washingtoniin.

(MTV3- STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.