Mainos

Bush tuomitsee Israelin sotatoimet

Yhdysvaltain presidentti tuomitsee Israelin voimatoimet palestiinalaisalueilla.

George W. Bush

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush tuomitsee Israelin viime päivien voimatoimet palestiinalaisalueilla. Vahvistamattomien tietojen mukaan Israel olisi vetänyt Ramallahista kymmeniä tankkeja Bushin kommenttien jälkeen. Ramallahissa kaksi palestiinalaista sai surmansa vetäytymisen yhteydessä. Gazan juutalaissiirtokunnan lähellä tapahtuneessa pommiräjähdyksessä on puolestaan kuollut kolme israelilaista.

Yhdysvallat on Israelin tärkein liittolainen, mutta Israelin viime päivien voimatoimet ovat olleet jo liikaa presidentti Bushille.

Amerikkalaisten erikoislähettiläs Anthony Zinni ja arabimaita kiertävä varapresidentti Dick Cheney hierovat rauhaa alueelle. Zinne aloittaa uudet rauhanneuvottelunsa tänään.

Amerikkalaiset haluavat kuitenkin pitää Israelin kysymyksen erillään omasta terrorismin vastaisesta taistelustaan.

Valkoisessa talossa puhunut Bush sanoi olevansa valmis toimiin Irakin suhteen, kunhan on ensin neuvotellut kaikkien liittolaisten kanssa. Hän kommentoi myös julkisuuteen vuotanutta amerikkalaisten uutta puolustussuunnitelmaa, joka madaltaisi ydinaseiden käyttökynnystä.

Bush myöntää, että terrorismin vastaisessa taistelussa on vielä paljon työtä myös kotimaassa. Tiistaina paljastui, että Yhdysvaltain ulkomaalaisvirasto oli myöntänyt opiskelijaviisumit viime syksyn konekaappausten pääepäillyille. Byrokratian rattaat olivat pyörineet, vaikka itse terroristitkin olivat olleet jo puoli vuotta kuolleina. Bush sanookin toivovansa, että ulkomaalaisviranomaiset heräisivät viimeistään nyt.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 14.03.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.