Mainos

Bush jatkoi Roomasta Pariisiin

Presidentti Jacques Chiracin kanssa käytävien keskusteluiden odotetaan keskittyvän Irakiin ja YK:n turvallisuusneuvoston tuoreeseen päätöslauselmaluonnokseen.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush saapui tänään Pariisiin, missä hän tapaa muiden muassa presidentti Jacques Chiracin. Keskusteluiden odotetaan keskittyvän Irakiin ja YK:n turvallisuusneuvoston puimaan päätöslauselmaluonnokseen.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell arvioi, että turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ovat hyvin lähellä sopua lopullisen päätöslauselman sananmuodosta. Hänen mukaansa kiistakysymykset pystytään ratkaisemaan lähipäivinä.

Bush ja Italian pääministeri Silvio Berlusconi korostivat lausunnoissaan niin ikään uskoaan siihen, että päätöslauselma syntyy pian.

- Aistin yhtenäisyyden hengen mitä tulee työskentelyyn uuden irakilaisen hallituksen kanssa, Bush muotoili yhteisessä tiedotustilaisuudessa Berlusconin kanssa.

Berlusconi sanoi toivovansa, että YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyy Irakin vallanvaihtoa koskevan päätöslauselman jo ensi viikolla. Berlusconi vakuutti myös, että italialaisjoukot pysyvät Irakissa, kunnes maan väliaikainen hallinto toisin päättää. Bush painotti lisäksi sitä, että Irakin väliaikaishallituksella on oltava oikeus päättää ulkomaisten joukkojen läsnäolosta maassa.

- (Berlusconi) ymmärtää täysin, että joukkojemme on oltava siellä suvereenin hallituksen pyynnöstä, Bush sanoi.

Bush puuttui myös irakilaisvankien kidutustapauksiin sanoen olleensa paavi Johannes Paavali II:n tavoin järkyttynyt amerikkalaissotilaiden käytöksestä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 05.06.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.