Mainos

Bush hyväksyi Irakin sotaa koskevan suunnitelman

Presidentti George Bush on hyväksynyt Irakia koskevan sotasuunnitelman. Vahvistamattomien tietojen mukaan Irakiin lähetettäisiin ainakin 200 000 amerikkalaissotilasta. Pentagon ja Valkoinen talo ovat kieltäytyneet kommentoimasta väitettä.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on hyväksynyt Irakia koskevan sotasuunnitelman, jonka mukaan maahan lähetettäisiin ainakin 200 000 amerikkalaissotilasta.

Nimettömät sotilaslähteet ovat vahvistaneet Bushin omaksuneen kenraali Tommy Franksin neuvon, jonka mukaan pienempi määrä sotilaita ei voisi tarpeen tullen vallata maata.

New York Times kertoi internetsivuillaan, että ilmataistelusta suunnitellaan lyhyempää kuin Persianlahden sodassa, mutta Irakiin lähetettäisiin jopa 250 000 sotilaan joukot.

Suunnitelman mukaan operaation aloittaisi pienempi määrä sotilaita, mutta samaan aikaan pommitettaisiin ilmasta käsin Saddam Husseinin palatseja, ilmapuolustusta ja tukikohtia.

Britannian joukkojen on määrä auttaa Yhdysvaltoja hyökkäyksessä.

Pentagon ja Valkoinen talo ovat kieltäytyneet kommentoimasta väitteitä.

New York Timesin mukaan sotasuunnitelma hyväksyttiin jo ennen perjantaista YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaäänestystä.

The Sunday Telegraph puolestaan kertoi tänään, että Britannia aikoo jo tällä viikolla panna liikekannalle 15 000 sotilasta. Heidän on määrä osallistua maasotaan Irakissa, jos diplomaattiset ponnistukset Saddamin aseistariisumiseksi epäonnistuvat.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.