Mainos

Bush ei halua sotilaiden arkkuja televisioon

Presidentti George W. Bush ei halua maanmiestensä saavan tietää, mikä on Irakin sodan todellinen hinta amerikkalaisille. Joukkoviestimet eivät pääse tekemään juttua eivätkä kuvaamaan, kun amerikkalaissotilaiden ruumiita saapuu Irakista Yhdysvaltain sotilastukikohtiin.

Washington Post -lehden mukaan puolustusministeriö Pentagon antoi jo ennen maaliskuussa alkanutta hyökkäystä tukikohdille tiukat ohjeet. Niiden mukaan mitään seremonioita tai tiedotustilaisuuksia ei järjestetä eikä kuvaajia päästetä paikalle, kun Irakissa kuolleiden sotilashenkilöiden ruumiita tuodaan Ramsteinin tukikohtaan Saksaan tai Delawaren osavaltiossa olevaan Doverin tukikohtaan. Ramstein on tärkein väliasema Yhdysvaltain ja Irakin välillä, ja Doverissa sijaitsee Yhdysvaltain suurin sotilashautausmaa.

Arvostelijoiden mukaan Bushin tarkoituksena on pimittää sotaretken todellinen hinta amerikkalaisilta.

- Hallitus manipuloi tietoja ja ohjailee tapahtumia tarkoin, ja joskus tämä menee liian pitkälle, sanoo edellisen presidentin Bill Clintonin lehdistöpäällikkö Joe Lockhart.

Clinton osallistui usein sotilasoperaatioissa kuolleiden amerikkalaissotilaiden kunniaksi järjestettyihin tilaisuuksiin. Valkoisen talon edustaja myöntää, ettei Bush ole presidenttikautensa aikana osallistunut yhteenkään kaatuneiden muistotilaisuuteen tai muuhun seremoniaan. Presidentti on kuitenkin tavannut joidenkin kaatuneiden omaisia.

Irakissa on kuollut yli 170 amerikkalaissotilasta sen jälkeen, kun Yhdysvallat julisti varsinaiset sotatoimet päättyneiksi 1. toukokuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.