Brother Christmas saa kymmeniä avunpyyntöjä viikossa – "Itseään joutuu kovettamaan"

1:35

Hyväntekeväisyydestä on tullut Brother Christmasille eli Ari Koposelle täysipäiväinen työ.

Vaikka hän on esiintynyt muun muassa Linnan juhlissa ilman joulupukin asuaan ja on kertonut jonkin verran myös yksityiselämästään, puhuu hän kuitenkin edelleen itsestään mieluimmin Brother Christmasina. Julkisuudessa hän pitää yllään joulupukin partaa ja pipoa.

– Näin pystyn luomaan asian ympärille brändin, joka helpottaa työtä. Lisäksi Suomessa melko helposti käännetään hyvätkin asiat huonoksi, enkä usko, että homma olisi toiminut, jos tekisin tätä omilla kasvoillani, Brother Christmas sanoi MTV Uutisille SuomiAreenassa Porissa.

Mies kertoo yhden koskettavimmista tapauksista olevan 9-vuotiaan syöpäsairaan Kiian.

– Kiian tilanne tuli eteeni sosiaalisessa mediassa. Olin mukana, kun selvisi, että Kiian syöpähoidot lopetetaan. Selvisi, että hänen viimeinen unelmansa olisi nähdä Vapauden patsas, ja sitä lähdettiin sitten tekemään.

Kiian toive on suunnitelmien mukaan toteutumassa kesän lopulla, kun hän pääsee perheenjäsentensä ja Brother Christmasin kanssa New Yorkiin.

Toinen Brother Christmasia viime aikoina liikuttanut kohtaaminen oli 102-vuotiaan sotaveteraanin kanssa.

– Menimme Finnair Singers -kuoron kanssa heille kotiin syntymäpäivänä. Hän istui sängynlaidalla vaimonsa kanssa. Kuoro veti Finlandian ja sen lopuksi 102-vuotias alkoi itkeä. Se oli koskettava hetki.

Brother Christmas sanoo, ettei voi auttajana kuitenkaan itse lähteä tilanteisiin ja kohtaloihin liikaa tunteilla mukaan.

– Harvoin itken itse. En pystyisi tekemään tätä työtä ja kohtaamaan ihmisiä, jos itse murtuisin noissa tilanteissa.

– Kyllä tässä pitää itseään kovettaa. Ei voi koko maailmaa pelastaa kerrallaan, pala kerrallaan mennään.

Aluksi Ari Koponen teki Brother Christmas -projekteja vapaaehtoistyönä. Viime kuukaudet hän on saanut kuukausipalkkaa Brother Christmas -yhdistyksen ainoana palkattuna työntekijänä. Yksittäisten toiveiden toteuttamisen lisäksi hän käy muun muassa kouluissa puhumassa.

– Olen mukana koulukiusaamiseen liittyvässä isossa projektissa, joka pitäisi saada vauhtiin ensi kevään aikana. Käydään kouluissa puhumassa, ettei toisia saa kiusata.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja