Brittituristit jäivät jumiin Lappiin joulun alla – "matkasta tuli painajainen"

Yli 200 brittimatkustajaa jäi kaksi päivää ennen jouluaattoa jumiin Kittilään, kun heidän paluulentonsa Lontooseen peruttiin, kertoo Daily Mail.

Turistit olivat päiväretkellä Lapissa tapaamassa joulupukkia. Paluulennon piti lähteä lauantaina alkuillasta, mutta neljän tunnin koneessa odottamisen jälkeen matkustajia pyydettiin poistumaan koneesta ja heidät sijoitettiin hotelliin lähellä lentokenttää.

Koneen moottoriongelmista johtuva viivästyminen oli turistien mukaan sopivaa jatkoa lomalle, joka oli muutenkin ollut "kova pettymys".

– Tämän piti olla kerran elämässä tehtävä satumatka, mutta kaikki on ollut kamalaa, kertoi Daily Mailille Michelle Courtney, joka lensi Kittilään miehensä Benin ja lastensa Kittyn, 5, ja Georgen, 8, kanssa.

– Jouduimme odottamaan 30 asteen pakkasessa pääsyä joulupukin luo. Meille kerrottiin, että saisimme leikkiä lumisotaa tonttujen kanssa, mutta tontut olivat oikukkaita eivätkä puhuneet meille. Kaiken lisäksi oli sysipimeää, eikä edes joulukuusta tai jouluvaloja, Michelle Courtney listasi.

Vielä aatonaaton päivänä oli epäselvää, mihin aikaan turistit voitaisiin lennättää kotiin.

– Emme voi lähteä hotellista, koska ulkona on liian kylmää, ja meidän lumipukumme otettiin pois, Michelle Courtney kertoi.

Kittilän lentokentän mukaan kentältä lähti sunnuntaina illalla kaksi lentoa Kittilästä Lontooseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat