Mainos

Brittilentäjät sopivat turvamiehistä

Britannian liikelentäjien liitto Balpa on päässyt Guardian-lehden mukaan sopimukseen nimeltä mainitsemattoman lentoyhtiön kanssa Yhdysvaltoihin suuntautuville lennoille tulevista turvamiehistä. Sopimuksen mukaan lennon kapteenille kerrotaan, kuka aseistettu turvamies on ja missä hän istuu lennon aikana. Koneen kapteeni on turvamiehen kanssa säännöllisessä yhteydessä. Kapteenilla on myös täysi määräysvalta koneessa, kirjoittaa Guardian.

Sopimus määrittelee muun muassa turvamiehen aseistuksen, vakuutuksen ja laillisen vastuun. Balpa toivoo, että sopimus otettaisiin käyttöön koko lentoliikenteessä.

Balpa kuitenkin yhä vastustaa ajatusta turvamiehistä lennoilla. Sen mukaan aseistetut turvamiehet eivät tee lennoista turvallisempia, mutta "mikäli hallitus turvamiehiä lennoille vaatii, liitto tekee yhteistyötä". Balpan mukaan aseiden tuominen koneisiin on pahinta mitä voi tehdä.

Ranskan toinen liikenneministeri Dominique Bussereau kertoi tänään uutistoimisto AFP:lle, että tietyillä Ranskasta Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla on jo aseistettuja poliiseja. Poliiseilla on aseet, jotka eivät voi vahingoittaa itse konetta, ministeri vakuutti.

Vaatimukset aseistetuista turvamiehistä ovat peräisin Yhdysvalloista, joka on rajusti tiukentanut lentoturvamääräyksiään perustellen niitä terrorismin uhalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.