Brittihovin sisäpiiri kumoaa nämä kaikki Meghanin ja Harryn kohudokumentin väitteet: "Se oli hänen päätöksensä"

Harrysta ja Meghanista kertovan kohudokumentin kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin – tämä oli sen suurin paljastus 4:13
Harrysta ja Meghanista kertovan kohudokumentin kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin – tämä oli sen suurin paljastus

Herttuatar Meghanin useat väitteet Harry & Meghan -dokumentissa on tyrmätty hovin sisäpiiriläisten toimesta.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin elämästä kertovan dokumenttisarjan Harry & Meghan ensimmäiset kolme osaa julkaistiin suoratoistopalvelu Netflixissä torstaina 8. joulukuuta. Dokumentissa on haastateltu paria yhdessä sekä erikseen, ja he muun muassa kertaavat sitä, kuinka tapasivat toisensa ja millaista kohtelua he ovat suhteensa aikana saaneet lehdistöltä nimenomaan Isossa-Britanniassa. 

Harry ja Meghan alkoivat seurustella vuonna 2016 ja he menivät naimisiin vuoden 2018 toukokuussa. Dokumentissa Meghan kertoo, ettei olisi saanut minkäänlaista perehdytystä siihen, millaisia käytäntöjä ja tapoja kuninkaallisessa perheessä on. Hänen mukaansa kukaan ei esimerkiksi kertonut hänelle, kuinka hänen tulisi toimia, kun hän tapaa Harryn isoäidin kuningatar Elisabetin.

Lisäksi dokumentissa hän kertoo, ettei olisi saanut minkäänlaista avustusta siihen, kuinka hänen tulisi pukeutua kuninkaallisissa edustustilaisuuksissa. Dokumentin haastatteluissa Harry komppaa vaimoaan ja toteaa, että Meghanin saaman perehdytyksen puute olisi ollut "naurettavaa".

Brittihovin kuninkaalliset avustajat ovat Daily Mailin mukaan tyrmänneet useat dokumentissa esitetyt väitteet. Hovin sisäpiiristä kerrotaan, että puoli vuotta ennen kuninkaallisia häitä Meghan olisi saanut prinssi Harryn silloiselta yksityisavustajalta Ed Lane Foxilta 30-kohtaisen asiakirjan, jossa oli muun muassa tärkeää tietoa sekä kontakteja, jotka auttaisivat häntä sopeutumaan kuninkaalliseen elämään. 

Foxin Meghanille antama asiakirja sisälsi lähteiden mukaan esimerkiksi ohjeita siitä, kuinka hänen tulisi milloinkin pukeutua, tietoa kuninkaallisesta perheestä ja perustuslaista, hyväntekeväisyyskomissiosta sekä ylipäätään siitä, kuinka julkisessa elämässä tulisi toimia. Lähteet kertovat, että jokaisen osuuden mukana oli myös yhteystiedot asiantuntijalle, joka osaisi kertoa asiasta vielä enemmän. 

– Kaikkeen valmistauduttiin: kävelyihin yleisön edessä vaikka hän oli kihloissa sellaisen ihmisen kanssa, joka oli tehnyt niitä satoja, vaatteisiin, kaikkeen. Tuki oli intensiivistä, lähteet kertovat. 

Meghanin kerrotaan tavanneen kaksi asiantuntijaa. Toinen oli edesmenneen kuningatar Elisabetin yksityisavustaja Christopher Geidt ja toinen kuninkaallisten "luotettu muoti-ihminen". 

Sisäpiiriläiset sen sijaan vahvistivat, että Meghan saattoi väittämänsä mukaan opetella Ison-Britannian kansallislaulun Googlea käyttäen, sillä sitä ei oltu tulostettu hänelle valmiiksi. 

Meghan myös kertoo dokumentissa, että Kensingtonin palatsin avustajien toimesta häntä olisi kielletty kutsumasta etäisen sisarpuolensa Samantha Marklen tytärtä Asleigh Halea häihinsä. Sisäpiiriläisten mukaan tämäkin väite olisi "täyttä valetta". Sisäpiiriläisten mukaan Meghanilla olisi ollut täysi valta sen suhteen, ketkä perheenjäsenensä ja ystävänsä hän halusi kutsua häihinsä. 

– Se ei ollut keskustelu, se oli hänen päätöksensä. 

Lähteen mukaan hän muistaa erittäin hyvin Meghanin sanoneen, että kutsuisi siskontyttönsä häihinsä mikäli olosuhteet olisivat erilaiset, mutta pelkäsi, että kutsu olisi asettanut Halen erittäin voimakkaan tarkastelun kohteeksi, eikä halunnut median tietävän hänestä. Harryn sekä hovin työntekijöiden kerrotaan olleen huolissaan siitä, ettei Meghanilla olisi juuri omia sukulaisia häissään, mikä olisi "näyttänyt oudolta". 

Meghanin isän Thomas Marklen oli tarkoitus saattaa tyttärensä alttarilla tämän häissä, mutta peruutti tulonsa häihin viime hetkillä vedoten terveyssyihin. Juuri ennen häitä tuli ilmi, että Markle olisi lavastanut kuvia itsestään paparazzeille valmistautumassa kuninkaallisiin häihin merkittävää rahallista korvausta vastaan. 

Lisäksi dokumentissa Meghan esittää väitteen, jonka mukaan hänen ja Harryn kihlajaishaastattelu olisi ollut "hyvin suunniteltua tositelevisiota", eivätkä hän ja Harry olisi saaneet kertoa "omaa tarinaansa". Tämäkin väite on kumottu, ja hovin lähteiden mukaan haastattelun jokainen sana oli heidän tahtonsa mukainen. Lähteen mukaan Meghan olisi hallinnut haastattelun jokaista pienintäkin yksityiskohtaa. 

Pariskunnan dokumentti on herättänyt paljon tunteita varsinkin Isossa-Britanniassa. Dokumentin myötä onkin herännyt spekulaatio siitä, tulevatko Harry ja Meghan osallistumaan Harryn isän kuningas Charlesin kruunajaisiin 6. toukokuuta vuonna 2023. Samana päivänä pariskunnan esikoinen Archie viettää 4-vuotissyntymäpäiväänsä. 

Harry ja Meghan vetäytyivät kuninkaallisesta elämästään vuoden 2020 alussa ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. He asuvat Kalifornian Montecitossa lastensa Archien ja vuoden ikäisen Lilibetin kanssa. Pariskunta on ollut Isossa-Britanniassa viimeksi syyskuussa edesmenneen kuningatar Elisabetin hautajaisissa. 

Lue myös:

    Uusimmat