Mainos

Brittien läskisodassa uusia keinoja

Britannia sijoittuu EU-maiden terveen eliniän odotteen vertailussa häntäpäähän. Yksi tekijä on yleistyvä ylipaino, joka vaivaa noin joka viidettä brittiä. Ylipaino on myös lasten ongelma, joka kolmas brittityttö on ylipainoinen.

Britanniassa haetaan nyt uusia keinoja jotta ylipaino saataisiin kuriin.

– Täällä on vuosikaudet suostuteltu ihmisiä liikkumaan. Kunnon kohentamiseksi on järjestetty mainoskampanja toisensa perään. Niiden tulokset ovat kuitenkin jääneet laihoiksi. Tuorein hallituksessa pyöritelty aloite on uhkaus poistaa sosiaaliturva niiltä, jotka kieltäytyvät osallistumasta liikunta- ja painonpudotusohjelmiin, toimittaja Risto Pyykkö kertoo.

Brittien ongelma ei ole niinkään ylensyönti vaan selvästi vähäisempi liikunta esimerkiksi ranskalaisiin ja italialaisiin verrattuna.

– Täkäläinen perusbritti hyppää yleensä ostosmatkoja varten autoon, vaikka kauppa olisi vain parinsadan metrin päässä. Liikunnan sijaan vapaa-aikaa vietetään yleensä television parissa. Lasten osalta asiaan vaikuttaa varmaan täkäläinen kulttuuri, jossa kouluun ei kävellä tai pyöräillä. Kouluun mennään jos ei nyt vanhempien autolla niin sitten bussilla, Pyykkö sanoo.

– Ylipaino on ongelma etenkin pienituloisten keskuudessa. Terveellinen ruoka maksaa enemmän kuin alennushampurilaiset ja ranskalaiset perunat. Hankkeen arvostelijoiden mukaan kyseessä on köyhien ottaminen silmätikuksi, vaikka ongelma on kaikille yhteinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.