Mainos

Britannian poliisi pidätti terroristiepäiltyjä

Britannian poliisiviranomaisten mukaan kahdeksan pidätettyä ovat maan kansalaisia. Pidätykset perustuvat terrorismin vastaisiin lakeihin, eikä niillä ole yhteyttä Madridin pommi-iskuihin.

Poliisiauto Lontoossa

Britannian poliisi on ilmoittanut pidättäneensä kahdeksan miestä ja takavarikoineensa puoli tonnia lannoiteseosta, jota voidaan käyttää räjähdysaineen valmistuksessa. Aamulla tehdyt pidätykset sotkivat todennäköisesti terroristien suunnitteleman pommi-iskun.

Kaikki pidätetyt ovat Britannian kansalaisia ja heidät pidätettiin Lontoon läheisyydessä. Poliisin edustajan mukaan heitä epäillään osallisuudesta terrori-iskun suunnitteluun. Poliisiviranomaiset huomauttivat, etteivät pidätykset liittyneet Madridin pommi-iskuihin, kuten kerrottiin aiemmin.

Pidätysten yhteydessä löydettiin puoli tonnia ammoniumnitraattia, jota käytetään lannoiteseoksissa ja räjähdysaineissa. Asiantuntijoiden mukaan esimerkiksi lokakuussa 2002 räjäytetyt Balin pommit sisälsivät ammoniumnitraattia. Balin iskuissa kuoli 202 ihmistä.

- Se (ammoniumnitraatti) on lannoite, jota on helposti saatavilla eikä se ole millään lailla kiellettyä. Kun sitä sekoitetaan dieselöljyyn ja tehostetaan esimerkiksi Semtexillä, saadaan aikaan hyvin tuhoisa pommi, kertoi Saint Andrew'sin yliopiston terrorisminasiantuntija Paul Wilkinson.

Pidätyksiä tehtiin muun muassa Heathrow'n, Gatwickin ja Lutonin lentokenttien tuntumassa. Niihin osallistui noin 700 poliisia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.