Mainos

Britannia torjuu BSE-syytökset

Britannia torjui myöhään eilen syytökset siitä, että maan viranomaiset olisivat rikkoneet lakia hullun lehmän tautijupakassa. Ranskalainen tuomio-istuin aloitti eilen tutkimukset siitä, ovatko Britannian, Ranskan tai EU:n viranomaiset syyllistyneet henkirikokseen, kun tauti levisi Britanniasta manner-Eurooppaan.

Pariisilainen tuomio-istuin joutuu ottamaan kantaa tutkintapyyntöön, jonka kahden Creutzfeldt-Jacobin tautiin kuolleen ranskalaisen omaiset ovat tehneet. Kuolemaan johtavan aivosairauden epäillään leviävän ihmisiin hullun lehmän taudin saastuttamasta lihasta.

Tutkintapyynnössä Britanniaa syytetään siitä, että se salli hullun lehmän taudin saastuttaman eläinrehun viennin ulkomaille, vaikka tauti saattaa levitä rehulla ruokittuihin elikoihin.
-Viranomaiset ja aiemmat ministerit toimivat hyvässä uskossa, Britannian maatalousministeriö tähdensi lausunnossaan.

Hullun lehmän tautitapausten paljastuminen Saksassa on lisännyt huolta sairauden leviämisestä. Belgian radio kertoi perjantaina, että maan viranomaiset ovat päättäneet kieltää saksalaisen naudanlihan myynnin. Saksalaistuotteiden boikotti on voimassa myös Itävallassa. EU suositteli Saksaa keskeyttämään joidenkin lihavalmisteiden viennin.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.