Mainos

Britannia närkästyi Venäjän otteista kulttuurijärjestökiistassa

Britannian ulkoministerin David Milibandin mielestä Venäjän maine kärsii kiistasta, joka on uusin käänne maiden muutenkin tulehtuneissa väleissä.

Britannian ulkoministeriö on ilmaissut tuohtumuksensa sen jälkeen kun Venäjän turvallisuuspalvelu FSB oli kuulustellut kiistanalaisen British Council -kulttuurijärjestön venäläisiä työntekijöitä.

FSB oli ilmoittanut varoittavansa puhutteluissa venäläistyöntekijöitä siitä, että nämä ovat joutumassa Britannian "provokaation välikappaleiksi" kiistassa, joka koskee British Councilin Pietarin- ja Jekaterinburgin -toimistojen sulkemista. Sisäministeriön viranomaiset olivat käyneet myös venäläistyöntekijöiden kodeissa.

- Olemme huolissamme molemmista tapauksista. Päähuolemme on venäläisen ja brittiläisen henkilökuntamme turvallisuus, British Councilin edustaja sanoi Lontoossa.

Kuulusteluja ei voi hyväksyä mitenkään, totesi Britannian ulkoministeriö, joka kutsui Venäjän suurlähettilään kuultavaksi.

Pietarin toimisto oli tänään kiinni, koska venäläinen henkilökunta oli kutsuttu viranomaisten pakeille, kertoi Britannian konsulaatti.

Eilisiltana poliisi ilmoitti pidättäneensä Pietarin-toimiston johtajan Stephen Kinnockin rattijuopumuksesta epäiltynä, kertoi uutistoimisto Interfax. Kinnockilla on diplomaattistatus, joten häntä suojaa periaatteessa diplomaattinen koskemattomuus.

Britannian ulkoministerin David Milibandin mielestä Venäjän maine kärsii kiistasta, joka on uusin käänne maiden muutenkin tulehtuneissa väleissä. Britannia ei ole sulkenut British Councilin kahta toimistoa vastoin Venäjän päätöstä, koska se pitää määräystä laittomana. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovista Britannia lähinnä haikailee siirtomaamenneisyytensä perään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.