Mainos

Britannia ei kiirehdi Emuun

Britannia ei liity Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun heti sen alusta vuonna 1999, sanoi valtiovarainministeri Gordon Brown parlamentissa pitämässään puheessa.

Hänen mukaansa on myös todennäköistä, ettei Emuun mennä koko nykyisellä vaalikaudella eli ennen vuotta 2002.
-Jollei mitään ennalta-arvaamatonta ja keskeistä tapahdu, on epärealistista odottaa liittymispäätöstä nykyisen parlamentin aikana, Brown sanoi alahuoneessa.
Hän tähdensi, ettei Britannian jäsenyydelle ole perustuslaillisia esteitä. Britannian tulisi liittyä Emuun, jos se osoittautuu menestykselliseksi ja jos sen edut ovat selvät.

Valtiovarainministeriö on tullut siihen tulokseen, että periaatteessa Emuun liittyminen on hyödyksi maalle, Brown sanoi. Hän toisti samalla, että lopullisesta liittymisestä järjestetään kansanäänestys.
Brownin lausuntoa oli odotettu, koska sen piti selvittää, mitä Britannian hallitus todella aikoo Emun suhteen. Viime viikkojen sekavat kannanotot ja epätietoisuus hallituksen suunnitelmista ovat sekä keikuttaneet pörssiä että vähentäneet uskoa terveeseen talouspolitiikkaan. Pääministeri Tony Blair oli jo etukäteen luvannut, ettei Brownin lausunto tekee Britannian kannan "kristallinkirkkaaksi".
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.