Brasilialaismies teki tunnissa 951 burpeeta, vaikka oli loukannut jalkansa – "Olisin voinut valita myös haarahypyt, mutta..."

Brasilialaismies teki 951 burpeeta tunnissa ja sai nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan, kertoo Reuters.

Brasilialaissyntyinen Cassiano Rodrigues Laureano, 35, teki viime kuussa Singaporessa uuden ennätyksen siinä, kuinka monta burpeeta kukaan mies on koskaan tehnyt tunnin kuluessa: 951 kappaletta. Maanantaina 19. heinäkuuta hänen ennätyksensä vahvistettiin virallisesti Guinnessin ennätystenkirjaan, kertoo Reuters.

Kehonpainolla tehtävässä burpeessa on monia variaatioita. Tässä tapauksessa kyseessä oli liike, jossa levitetään ensin kädet sivuille makuuasennossa, hypätään sitten seisomaan ja palataan takaisin makuuasentoon.

Tämän aikakategorian ennätystä piti ennen hallussaan Nick Anapolsky, joka tykitti aiemmin tänä vuonna 879 burpeeta yhden tunnin aikana. Toista hurjaa burpee-ennätystä pitää hallussaan palomies, joka teki  5 297 burpeeta 12 tunnissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tavoite jäi saavuttamatta

Cassiano on vapaaottelija. Hän teki ennätyssuorituksensa 25. kesäkuuta 2021 Singaporessa kamppailulajien treenisalilla, jossa hän opettaa. 

– Olen väsynyt, Cassiano kommentoi suorituksen lopuksi.

– Se ei mennyt ihan niin jouhevasti kuin olin kuvitellut.

Miehen alkuperäinen tavoite oli 1 000 burpeeta. Kaksi päivää ennen suoritusta hän loukkasi jalkansa, joten tuo tavoite jäi tällä kertaa haaveeksi. Hän oli treenannut yhdeksän kuukautta tätä suoritusta varten.

Cassiano on silti erittäin tyytyväinen suoritukseensa. Hänestä burpee ei olisi niin hauska liike, jos se ei olisi kaikkein haastavin.

– Olisin voinut valita myös haarahypyt, mutta ne ovat niin helppoja. Jotta voi kehittyä, pitää tehdä jotain haastavaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tempaisi sukulaistyttönsä tähden

Cassiano kertoo Reutersille, että hänen motiivinsa ryhtyä tempaukseen oli kerätä rahaa viime vuonna syntyneelle sukulaistytölleen Rebeccalle, jolla on sydänsairaus.

Mies ei ole tavannut sukulaisiaan muutettuaan Singaporeen toukokuussa 2019.

– En tiedä, milloin näen heidät seuraavan kerran.

– Ainoa, mitä voin tehdä auttaakseni heitä, on hyödyntää sitä, että olen urheilija.

Katso myös: Jenni kehitti leikkipuistotreenin pienten lasten vanhemmille!

Jenni, 35, kehitti leikkipuistotreenin pienten lasten vanhemmille: ”Siinä saa äiti liikuntaa ja lapsi pääsee jaloittelemaan ja ulkoilemaan!” 1:21

Lue myös:

    Uusimmat