Mainos

Bolshoi Teatteri vaipunut taiteelliseen alhoon

Venäjän valtio lupaa vihdoin aloittaa pahoin rapistuneen Bolshoi teatterin peruskorjauksen. Venäjän kulttuuriministeri Mihail Shvedkoi vakuuttaa, että remonttiin tarvittavat yli miljardi markkaa löytyvät budjetista.


Venäjän Presidentti Putin siirsi Bolshoi -teatterin äskettäin takaisin kulttuuriministeriön suoraan hallintaan. Samalla vaihdettiin myös teatterin korkein johto. Teatterin taiteellinen johtaja on nyt maailmankuulu Gennadi Rozhdestvenski, joka on toiminut teatterin pääkapellimestarina tähän asti.

Bolshoi-teatterin esityskausi on alkanut Moskovassa sekavissa tunnelmissa. Epävarmaa on miten uusi johto alkaa kehittää teatteria. Varmaa on kuitenkin, ettei teatteri voi taiteellisesti enää mennä huonompan suunta. Pohja on saavutettu.

Entisen teatterinjohtaja, Vasiljevin, ehkä pahin fiasco oli Joutsenlammen uusi versio, jossa roolihahmoja on muutettu huomattavasti. Versio sai kriitikot raivostumaan. Heidän mielestä toteutus on latteuden huippu.

Esityksen päähahmo, Bolshoi-teatterin, kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Nikolai Tsikaridze myöntää että mieluummin tanssisi vanhaa versiota.

Bolshoi-teatteri

-Valitettavasti viimeiseen viiteen vuoteen teatterilla ei ole ollut yhtenäistä linjaa, vain kaikenlaisia kokeiluja, jotka eivät aina ole olleet kovin onnistuneita, arvioi Tsikaridze.

Teatterin taiteelinen väki muistelee kaiholla Vasiljevin edeltäjän, Grigorovitsin aikakautta, joka päättyi 5 vuotta sitten.

-Grigorovitsin baleteista maailma otti mallia, arvelee tanssija Igor Zaharkin.

-Sellaista ei ollut lännessä, sitä länsi tuli tänne katsomaan. Teatterilla oli kasvot. Nyt johdon vaihdoksen yhteydessä Bolshoi teatteri menetti hallinnollisen itsenäisyytensä ja palasi kulttuuriministeriön suoraan alaisuuteen. Sen ansioista teatteri saattaa saada helpommin rahoitusta.

Venäjän kuluttuuriministeri Mihail Shvedkoi vakuuttaakin, että pitkään kaivattu teatterin perusremontti toteutuu vihdoinkin. Teatterin korjaustyöt alkavat kesällä 2002 ja kestävät kolmisen vuotta. Jo oli aikakin, sillä teatterivanhusta ei ole peruskorjattu sataan vuoteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.