Mainos

Bodominjärven surmien tutkinta loppusuoralla

Surmista epäilty Nils Gustafsson pääsi toukokuun lopussa pois tutkintavankeudesta. Gustafsson on kuitenkin edelleen matkustuskiellossa.

Bodominjärven kolmoissurman tutkinta on poliisin mukaan edennyt loppusuoralle. Osapuolten loppulausuntoja ei ole kuitenkaan vielä pyydetty, sillä muutama muu lausunto on vielä saamatta.

Syytteen nostamisen määräpäivä on heinäkuun lopussa. Tutkinnanjohtajan sijaisen Ari Sorosen mukaan lähempänä kuun loppua selviää, haetaanko tutkintaan jatkoaikaa. Tutkinnanjohtaja Tero Haapala on lomalla vielä pari viikkoa, eikä juttu ole siirtymässä syyttäjälle hänen lomansa aikana. Syyttäjäksi on valittu kihlakunnansyyttäjä Tom Ifström, joka on seurannut tutkintaa.

Surmista epäilty Nils Gustafsson oli pari kuukautta vangittuna, mutta pääsi toukokuun lopussa pois tutkintavankeudesta. Hän on yhä matkustuskiellossa. Kielto kuitenkin raukeaa, jos syytettä ei nosteta kahden kuukauden sisällä toukokuun lopussa pidetystä vangitsemisoikeudenkäynnistä.

Sorosen mukaan Gustafssoniin on oltu vapautumisen jälkeen yhteydessä, mutta häntä ei ole kuultu samaan tahtiin kuin vankeusaikana. Tuolloin kuulemisia oli noin kerran viikossa. Poliisi epäilee Gustafssonin surmanneen kolme toveriaan telttaillessaan heidän kanssaan Espoon Bodominjärvellä kesäkuussa 1960.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.