Mainos

Blogioikeudenkäynti: Syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta

Syyttäjä vaati Jussi Halla-aholle ehdollista vankeurangaistusta tai tuntuvaa sakkoa. Helsingin käräjäoikeus antaa ratkaisun kaupunginvaltuutettu Halla-ahon (ps.) blogioikeudenkäynnissä 8. syyskuuta.

Oikeudenkäynti eteni Helsingin käräjäoikeudessa vauhdikkaasti. Aamupäivällä kello 10.30 päästiin loppulausuntoihin. Halla-ahoa syytetään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Lisää oikeudenkäynnistä:

- Jutussa on kyse sananvapaudesta, mutta sananvapauteen ei sisälly oikeus sanoa mitä tahansa, syyttäjä Simo Kolehmainen totesi loppulausunnossa.Kolehmainen viittaisi myös Suomen allekirjoittamiin kansainvälisiin rotusyrjinnän kieltäviin sopimuksiin.

Lue tästä

Uskonrauhan rikkomisesta Kolehmainen totesi, että pyhän loukkaaminen on kiellettyä. Kyse on nimenomaan loukkaamisesta toisen ihmisen silmissä.

- Pidän selvänä, että uskonrauhaa rikkomista koskeva lausuma on sellainen, että objektiivisesti arvioiden väite on niin loukkaava, että sen loukkaavuuden käsittää sellainenkin, joka itse ei pidä uskonkappaleita pyhinä.

- Halla-aho olisi voinut käsitellä teemaa mainitsematta mitään erityisiä kansanryhmiä tai uskontoja, syyttäjä totesi.

- Kyse oli hyökkäyksestä somaleita ja islamia vastaan tieteelliseltä ja loogiseltä näyttävin keinoin. Kysymyksessä on kansankiihoitus, Kolehmainen totesi. - Tällainen vihapuhe on erityisen vahingollista. Suuri yleisö ottaa helposti väitteet todesta ja se vaikuttaa suuren yleisön suhtautumiseen näitä kansanryhmiä kohtaan.

Syyttäjän loppulausunto kesti puolisen tuntia. Halla-aho summasi oman loppulausuntonsa kahdessa minuutissa ja vaati syytteen hylkäämistä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.