Blinit

  • 2 dl kermaviiliä
  • 10 g hiivaa
  • 1,5 dl tattarijauhoa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 20 g voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, älä kiehuta.

Lisää hiiva,sokeri ja puolet jauhoista.

Anna taikinan kohota yön yli.

Lisää muut aineet (myös loput jauhoista).

Vaahdota valkuainen.

Kuumenna maito ja lisää taikinaan.

Lisää viimeiseksi vaahdotettu valkuainen.

Sekoita kevyesti ja paista kirkkaan voin kanssa rapeita blinejä.

Sillitartar

  • 100 g Matjess-sillifilettä
  • ½ dl punasipulisilppua
  • 10 kaprismarjaa
  • 1 dl vaahdotettua smetanaa
  • ½ dl leikattua tillisilppua

Vaahdota smetana.

Silppua sipuli pieneksi. Lisää smetanan joukkoon sipuli ja kaprismarjat.

Leikkaa sillifile kuutioiksi.

Nypi tillistä lehtiosat ja pilko pieneksi. Lisää tahnaan.

Tee tar-tarista lusikalla "munia" ja laita tarjolle vadille.

Katkarapuja, tuorejuustoa ja chilihilloa

  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • ½ dl ruohosipulia
  • 2 dl tuorejuustoa
  • 1 dl smetanaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl valkoviiniä
  • ripaus suolaa ja valkopippuria

Ota chilistä siemenet pois. Kuutioi chili ja kietä kattilassa sokerin ja viinin kanssa siirapiksi.

Sekoita juusto, leikattu ruohosipuli, smetana ja sitruunan mehu.

Sekoita keskenään juustomassa ja katkaravut.

Laita tarjolle vadille ja lisää lopuksipäälle chilihilloa.

Yrttimajoneesia ja lämminsavulohta

  • 200 g lämminsavulohta, hiilisilakkaa, savukalaa yleensä
  • Majoneesi
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 kokomuna
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 10 lehtipersiljan lehteä
  • 2 valkosipulin kynttä kuorineen

Valmistus:

Laita valkosipulin kynnet kuorineen folion sisälle oliiviöljytilkan kanssa. Kypsennä uunissa 175 C 15 min.

Laita kaikki muut aineet sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita 15 sekuntia välillä nostellen. Lisää öljy ohuena nauhana.

Lisää punaviinietikka. Maista.

Murra savukala pieniksi paloiksi ja sekoita majoneesin kanssa.

Purista kynnet kuorista pois ja paseeraa siivilän läpi ja lisää majoneesin joukkoon.

Tarjoa pikkublinien seurana.

Lue myös:

    Uusimmat