Mainos

Bjarne Kallis

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto otti jo huhtikuussa kantaa sen puolesta, että puolue asettaisi oman presidenttiehdokkaan.

Kristillisdemokraattien ex-puheenjohtaja Bjarne Kallis suostuu puolueen presidenttiehdokkaaksi. Hän ilmoitti asiasta hetki sitten tiedotustilaisuudessa.

Kallis myönsi suhtautuneensa hyvin varauksellisesti oman ehdokkaan asettamiseen. Hän perusteli omaa päätöstään lukuisilla vetoomuksilla, joita hän on puolueväen piiristä saanut. Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto otti jo huhtikuussa kantaa sen puolesta, että puolue asettaisi oman presidenttiehdokkaan. Useimpien toiveena oli tuolloin, että juuri Kallis suostuisi tehtävään.

Edellisissä presidentinvaaleissa kristillisdemokraateilla ei ollut omaa ehdokasta. Vuoden 1994 vaaleissa ehdokkaana oli puoluetta silloin johtanut kansanedustaja Toimi Kankaanniemi. Hän sai yhden prosentin kannatuksen.

Kristillisdemokraattien presidenttiehdokas on määrä nimetä puoluekokouksessa viikkoa ennen juhannusta Tampereella.

Aiemmin presidenttiehdokkaiksi ovat virallisesti ilmoittautuneet nykyinen presidentti Tarja Halonen, Euroopan investointipankin varapääjohtaja työskentelevä Sauli Niinistö, pääministeri Matti Vanhanen ja Heidi Hautala. Vasemmistoliitto ei ole asettanut puolueesta omaa ehdokasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.