BitTorrentin keksijä: Tavoitteeni on kaataa koko televisio

Tiedostojen siirtoon käytetyn BitTorrent-vertaisverkkoprotokollan kehittäjä Bram Cohen on esitellyt uutta videoiden suoratoistojärjestelmäänsä. Cohen totesi San Franciscossa järjestetyssä MusicTech-tapahtumassa, että hänen uuden P2P-järjestelmänsä avulla voidaan lähettää suoria videolähetyksiä miljoonille tietokoneille ilman keskitettyä palvelinratkaisua.

Cohen sanoi, että järjestelmää voitaisiin käyttää mahdollisesti videoneuvotteluissa ja jopa suorina välitettävien urheilutapahtumien lähettämiseen.

- Tavoitteeni on tehdä loppu koko televisiojärjestelmästä, vitsaili Cohen

Teknologiasivusto GigaOM kertoo, että Cohen on työskennellyt P2P-livestreamauksen parissa useita vuosia. Hän kertoo joutuneensa aloittamaan järjestelmän suunnittelun alkutekijöistä lähtien, sillä tavanomaisissa P2P-algoritmeissa on liikaa tiedon siirtoon kuluvaa viivettä suoria lähetyksiä ajatellen.

Uuden järjestelmän kenttäkokeet on jo aloitettu BitTorrentin sivuilla, joilla lähetetään P2P-alustan kautta livemusiikkiesityksiä.

Cohenin mukaan vertaisverkkoratkaisun voittajia ovat itse kuluttajat, sillä lähetysten julkaisijat voivat sen kautta jakaa verkossa sisältöjä aiempaa pienemmillä kustannuksilla.

- Suurin osa ihmisten katsomasta videomateriaalista ei vieläkään ole internetissä, toteaa Cohen. Hänen mukaansa tämänhetkiset protokollat eivät ole mahdollistaneet suurten tapahtumien välitystä suorana.

Lue myös:

    Uusimmat