Mainos

BitTorrentin keksijä: Tavoitteeni on kaataa koko televisio

Tiedostojen siirtoon käytetyn BitTorrent-vertaisverkkoprotokollan kehittäjä Bram Cohen on esitellyt uutta videoiden suoratoistojärjestelmäänsä. Cohen totesi San Franciscossa järjestetyssä MusicTech-tapahtumassa, että hänen uuden P2P-järjestelmänsä avulla voidaan lähettää suoria videolähetyksiä miljoonille tietokoneille ilman keskitettyä palvelinratkaisua.

Cohen sanoi, että järjestelmää voitaisiin käyttää mahdollisesti videoneuvotteluissa ja jopa suorina välitettävien urheilutapahtumien lähettämiseen.

- Tavoitteeni on tehdä loppu koko televisiojärjestelmästä, vitsaili Cohen

Teknologiasivusto GigaOM kertoo, että Cohen on työskennellyt P2P-livestreamauksen parissa useita vuosia. Hän kertoo joutuneensa aloittamaan järjestelmän suunnittelun alkutekijöistä lähtien, sillä tavanomaisissa P2P-algoritmeissa on liikaa tiedon siirtoon kuluvaa viivettä suoria lähetyksiä ajatellen.

Uuden järjestelmän kenttäkokeet on jo aloitettu BitTorrentin sivuilla, joilla lähetetään P2P-alustan kautta livemusiikkiesityksiä.

Cohenin mukaan vertaisverkkoratkaisun voittajia ovat itse kuluttajat, sillä lähetysten julkaisijat voivat sen kautta jakaa verkossa sisältöjä aiempaa pienemmillä kustannuksilla.

- Suurin osa ihmisten katsomasta videomateriaalista ei vieläkään ole internetissä, toteaa Cohen. Hänen mukaansa tämänhetkiset protokollat eivät ole mahdollistaneet suurten tapahtumien välitystä suorana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.