Mainos

Bin Laden videolla: USA haavoittuva

Al-Qaida-johtaja Osama Bin Laden esiintyy uudella kuvatallenteella syyskuun terrori-iskujen 6-vuotispäivän alla. Videota pidetään aitona ja sen arvioidaan olevan kuvattu vain muutama viikko takaperin.

Amerikkalaiset tiedustelulähteet pitävät uutta Osama bin Laden -videota aitona. Tiedustelulähteiden mukaan analyysit osoittavat, että videolla kuultava ääni kuuluu bin Ladenille.

Al-Qaida-johtajan esittämien vihjeiden perusteella on arvioitu, että video on kuvattu vain muutama viikko sitten.

Bin Laden mainitsee puheessaan muun muassa muistojuhlat, joita vietettiin Hiroshimassa ja Nagasakissa niiden pommitusten vuosipäivinä.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat purkaneet kuvanauhaa. Bin Laden sanoo videolla, että Yhdysvallat on haavoittuvainen huolimatta sotilaallisesta ja taloudellisesta voimasta.

Bin Ladenin mukaan presidentti George W. Bush tekee samoja virheitä kuin Neuvostoliiton johto aikoinaan, kun hän kieltäytyy tunnustamasta tappioita Irakissa.

Bin Laden esiintyi edellisen kerran videolla marraskuussa 2004, samaan aikaan Yhdysvaltojen presidentinvaalien kanssa. Sen jälkeen häntä on kuultu useilla ääninauhoilla.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.