Bidenille satelee onnitteluja maailmalta – Sauli Niinistö: ”Odotan mahdollisuutta jatkaa vahvan kumppanuutemme rakentamista"

Ihmiset kokoontuivat presidentinvaalien tuloksen varmistuttua Trump Towerin eteen New Yorkissa:"Ei enää Trumpia!" 0:33
Ihmiset kokoontuivat presidentinvaalien tuloksen varmistuttua Trump Towerin eteen New Yorkissa: "Ei enää Trumpia!"

Yhdysvaltain tulevaksi presidentiksi nouseva Joe Biden on saanut jo lukuisia onnitteluja maailmalta. Onnittelijoiden joukossa on muun muassa presidentti Sauli Niinistö.

Sauli Niinistö kertoo Twitterissä onnitelleensa Joe Bidenia valinnasta.

– Odotan mahdollisuutta jatkaa vahvan kumppanuutemme rakentamista hänen ja Kamala Harrisin kanssa, Niinistö tviittaa.

Bidenia on ennättänyt onnitella jo myös muun muassa Britannian pääministeri Boris Johnson. Uutistoimisto Reutersin mukaan hän sanoi onnitteluissaan Yhdysvaltain oleva Britannian tärkein liittolainen. Hän kertoo odottavansa yhteistyötä Bidenin kanssa.

Myös Saksan liittokansleri Angela Merkel, Ranskan pääministeri Emmanuel Macron ja Espanjan pääministeri Pedro Sánchez ovat esittäneet onnittelunsa. Merkel painottaa, että ystävälliset transatlanttiset suhteet ovat korvaamattoman tärkeät.

Yksi ensimmäisistä onnitteluista tuli Irlannista. Pääministeri Micheal Martinin mukaan Biden on ollut koko elämänsä Irlannin kansakunnan todellinen ystävä. Pääministeri myös sanoi odottavansa innokkaasti työskentelyä Bidenin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat