Bettinalla on maailman suurin Barbie-kokoelma – tuhansia nukkeja!

Barbie-elokuvan traileri julki – tältä näyttää pastellivärinen maailma! 1:47
KATSO MYÖS: Tältä näyttää tuoreen Barbie-elokuvan traileri.

Saksalaisnaisella on ennätysmäisen suuri Barbie-kokoelma. 

Juuri ensi-iltansa saaneen Barbie-elokuvan vanavedessä Guinnessin ennätystenkirja muistuttaa, kenen hallussa onkaan ennätysmäisin Barbie-kokoelma. Saksalainen Bettina Dorfmann, 62, on pitänyt suurimman Barbie-kokoelman ennätystä hallussaan jo vuodesta 2005. 

Dorfmann on kerännyt Barbie-nukkeja jo 30 vuoden ajan ja kerännyt vaikuttavan 15 000 eri nuken kokoelman. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Bettina aloitti kokoelman kerryttämisen tosissaan vuonna 1993, mutta sai ensimmäisen nukkensa jo vuonna 1966 ollessaan viisivuotias. 

Yksi harvinaisimmista nukeista vuodelta 1959

Vuonna 2005 Dorfmann vei ennätyksen 2 500 nukellaan brittiläiseltä Tony Mattialta, jolla oli 1 125 nukkea. Kokoelma on vuosien aikana kasvanut hurjasti. Guinnessin ennätystenkirjan sivuilla huomautetaan, että vuonna 2011 kirjattu 15 000 nuken kokoelma voi tänä päivänä olla entistä suurempi. 

Dorfmannin kokoelma pitää sisällään monia harvinaisuuksia, joista harvinaisin on yksi alkuperäisistä Barbie-nukeista vuodelta 1959, jolloin Barbie lanseerattiin.

Saksalaisnainen on onnistunut myös elättämään itsensä kokoelmallaan pitämällä näyttelyitä ja kirjoittamalla kirjoja Barbie-nukeista. Lisäksi hänellä on erityinen "nukkesairaala", jossa hän korjaa muiden nukkeja. 

Dorfmann on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan jo tilannut tuoreen elokuvan innoittamina julkaistuja nukkeja.

Aiemmin kerroimme niin ikään Barbie-nukkeihin ja kaikkeen vaaleanpunaiseen hurahtaneesta Katiesta, 18, jolla tosin on Dorfmannin kokoelmaan verrattuna suhteellisen pieni määrä Barbie-nukkeja – vain sata kappaletta. Katso videolta, miltä Katien vaaleanpunainen maailma näyttää!

Barbeja rakastava Katie pukeutuu pelkästään pinkkiin – pelkää nyt, ettei kukaan halua deittailla häntä 2:08
Katien varhaislapsuudesta alkanut intohimo on kehittynyt pakkomielteeksi kaikkea vaaleanpunaista ja söpöä kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat