Mainos

Berliinissä mellakoitiin

Noin 330 mellakoitsijaa pidätettiin myöhään eilen Berliinissä, kun rauhallisesti alkanut mielenosoitus riistäytyi käsistä ja johti rajuihin yhteenottoihin poliisin kanssa. Poliisi kertoi, että noin osa ihmistä pidätettiin vain henkilötietojen vahvistusta varten, kun taas osa pidätetyistä jäi poliisin hoteisiin pidemmäksi aikaa.

Mellakoitsijat rakensivat "tiesulkuja" roskapöntöistä ja ajoneuvoista, heittelivät poliisia kivillä, pulloilla ja ilotulitusraketeilla. Poliisi vastasi ottamalla käyttöön vesitykkejä ja kyynelkaasua.

Poliisin antamien tietojen mukaan 17 poliisia loukkaantui yhteenotossa, mutta mahdollisista loukkaantumisista mielenosoittajien joukossa ei annettu tietoja.

Vasemmistolaisten ääriryhmien mielenosoitus pidettiin Prenzlauer Bergin kaupunginosassa Berliinissä. Kun 6000 ihmisen mielenosoitus oli jo ohi, alkoi kahakointi. Useita kauppoja ryöstettiin ja liikkeiden ikkunoita rikottiin. Roskapönttöjä sytytettiin tuleen ja myös yksi rakennus syttyi tuleen mellakoinnin aikana.

Saksalaisten ääriryhmien vappumielenosoitukset ovat viime vuosina päättyneet usein mellakointiin. Eilen myös Leipzigissa mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.