Mainos

Bensaprotestit uusiin maihin

Mielenosoitukset polttoaineiden korkeita hintoja vastaan ovat levinneet yhä uusiin maihin, mutta Belgiassa tilanne on palaamassa normaaliksi.

Rekkasaartoja puretaan mm. Britanniassa.


Polttoaineiden korkeita hintoja vastaan protestoidaan nyt mm. Irlannissa, Puolassaja Espanjassa. Britanniassa ja myös Belgiassa tilanne helpottuu, sillä suurin osa kuljetusyrittäjien järjestöistä on päässyt hallituksen kanssa sopuun keinoista, joilla polttoainekustannusten piinaamia kuljetusyrittäjiä autetaan. Belgian hallitus lupasi mm. alentaa liikennevakuutuksista maksettavia veroja.

Kaikki Belgian kuljetusyrittäjien järjestöt ilmoittivat eilen lopettavansa mielenosoituksensa polttoaineiden korkeita hintoja vastaan. Kaksi järjestöistä kertoi päätöksestään jo iltapäivällä, ja puolilta öin myös kovan linjan UPTR-järjestö lupasi lopettaa saartotoimet. Belgian liikenne on ollut lamaannuksissa jo viiden päivän ajan, kun rekkakuskit ovat suluttaneet tieliikenteen.

Kaikkiaan 80 armeijan säiliöautoa jakaa polttoainetta terveysasemille, poliisille ja palolaitoksille. Vaikka polttoainesaartoja puretaan parhaillaan, bensiinipula haittaa Britanniaa vielä pari viikkoa. Britannian yrittää ottaa oppia koko maan lamauttaneista polttoainemielnosoituksista. Sisäministeri Jack Straw kertoo, että hän ryhtyy johtamaan erikoisryhmää, jonka tarkoituksena on estää tämänviikkoisen polttoainekriisin toistuminen. Straw n mukaan hallitus ei onnistunut ennakoimaan polttoainemielenosoitusten aiheuttaman kaaoksen laajuutta.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.