Mainos

Bensan hintasyöksy ohi? Riippuu eurosta

Raakaöljyn hinnan odotetaan pysyvän alhaisena alkuvuonna, mutta huoltoasemilla saatetaan nähdä nousevia litrahintoja, koska Euroopan keskuspankin julkistama massiivinen elvytyspaketti laskee euron arvoa suhteessa dollariin. Sen myötä tuontiöljyn hinta kallistuu euroalueella.

Öljy- ja biopolttoainealan toimitusjohtajan Helena Vänskän mukaan odotus markkinoilla on, että raakaöljybarrelin keskihinta asettuu tänä vuonna 70-80 dollariin. Nyt hinta on ollut noin 50-60 dollaria.

– Arvio on, että alkuvuosi pysytään alhaisissa hinnoissa ja loppuvuonna tulee hiukan nousua.

Polttoaine.net -sivuston mukaan 95-oktaanista bensiiniä on tänä viikonloppuna saanut halvimmillaan noin 1,24 euron litrahintaan. Keskihinta on sivuston tietojen mukaan ollut noin 1,33 euroa.

Raakaöljyn hinnanlaskun vaikutus hintoihin suomalaisilla huoltoasemilla jää rajalliseksi, koska suurin osa polttoaineen hinnasta on veroja. Ero on kuitenkin selvä verrattuna viime kesään, jolloin huoltamoiden tauluissa nähtiin 1,60-1,70 euron litrahintoja.

Tuolloin raakaöljy maksoi 115 dollaria barrelilta, koska Lähi-idän tuotantoalueilla oli levottomuuksia ja Isisin eteneminen herätti huolia markkinoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.