Mainos

Bensan hinta nousee, jenkkiunelma pienenee

Polttoaineen hinnannousu on saanut amerikkalaiset rynnistämään autokauppoihin taloudellisten autojen perässä.

Eilen julkaistujen myyntilukujen mukaan noin viidesosa Yhdysvalloissa huhtikuussa myydyistä autoista oli pienikokoinen, taloudellinen auto.

Määrä on siis kasvanut huimasti vuosikymmenen takaisesta tilanteesta, jolloin urheiluautot olivat suosionsa huipussa ja vain yksi kahdeksasta myydystä autosta oli taloudellinen. Nyt suurten autojen myynti on laskenut rajusti.

Muutos pienempien ja kevyempien autojen suuntaan on hankalaa esimerkiksi General Motorsille, Fordille ja Chryslerille, joiden suurimmat tulot ovat peräisin suurista, paljon kuluttavista autoista, kuten katumaastureista.

Viime aikoina taloudellisia autoja on rakennettu enemmän, ja vauhti on vain kiihtynyt bensiinin hinnan noustessa.

Toyotan taloudellisen Yaris-mallin myynti on kasvanut 46 prosenttia ja Hondan pientä Fit-mallia myytiin ennätyspaljon. Myös Fordin Focusta myytiin 32 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Talouden epävarmuus on kuitenkin vaikuttanut kaikkiin autonvalmistajiin. Huhtikuussa General Motorisin myynti laski 23 prosenttia, Fordin 19 prosenttia. Toyotalla meni kuitenkin hieman paremmin, sillä laskua tuli vain viisi prosenttia.

(MTV3-International Herald Tribune)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.