Mainos

Benefon yli kaksinkertaisti tappionsa

Nokian pikkuveli valittaa rahoitustilanteen tiukkuutta.

Matkapuhelinvalmistaja Benefon yli kaksinkertaisti tappionsa ensimmäisellä vuosineljänneksellä viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Yhtiön tulos rahoituserien jälkeen oli 4,8 miljoonaa euroa tappiollinen, kun se vuotta aiemmin oli vain 2,2 miljoonaa euroa miinuksella.

Benefonin ensimmäisen neljänneksen liikevaihto supistui kolmanneksella 10,4 miljoonaan euroon. Viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihto oli vielä 15,5 miljoonaa euroa. Koko viime vuoden liikevaihto oli 59,4 miljoonaa euroa. Yhtiö selittää tappioiden syvenemistä ja liikevaihdon supistumista uusien Track-, Esc!- ja Exion-matkapuhelimien viimeistelyllä, toimitusten viivästymisellä sekä yleisesti heikolla markkinatilanteella.

Plussalle vielä tänä vuonna

Benefon uskoo toimintansa nousevan plussan puolelle vielä tämän vuoden puolella. Toinen vuosineljännes jää aiemmista arvioista poiketen vielä miinukselle, mutta on yhtiön mukaan ensimmäistä neljännestä menestyksellisempi. Benefon valittaa osavuosikatsauksessaan rahoitustilanteen tiukkuutta.

Yhtiön nettovelkaantumisaste oli ensimmäisen vuosineljänneksen päättyessä 326 prosenttia. Yhtiön maaliskuussa käynnistämä osakeanti tuotti 1,8 miljoonaa euroa, mikä oli vain 60 prosenttia alkuperäisestä tavoitteesta. Yhtiö ilmoittaakin ryhtyneensä järjestämään lisärahoitusta. Markkinat reagoivat Benefonin tulostietoihin vajaan 30 prosentin kurssilaskulla Helsingin pörssissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.