Beirutin massiivinen räjähdys jätti jälkeensä – aiheutti kymmeniä metrejä syvän kraatterin

Beirutin tilanne on neljä päivää räjähdyksen jälkeen yhä kaoottinen – myös Libanonin koronaluvut ovat kääntyneet nousuun 3:56
Beirutin tilanne on neljä päivää räjähdyksen jälkeen yhä kaoottinen – myös Libanonin koronaluvut ovat kääntyneet nousuun.

Beirutissa tiistaina tapahtunut jättimäinen räjähdys jätti jälkeensä 43 metriä syvän kraatterin. Asiasta kertoi turvallisuusviranomainen uutistoimisto AFP:lle räjähdysalueella toimivien ranskalaisasiantuntijoiden tietoihin perustuen.

Esimerkiksi vuoden 2005 valtavasta räjähdyksestä jäänyt kraatteri oli tapausta tutkivan tuomioistuimen mukaan halkaisijaltaan kymmenmetrinen ja syvyydeltään kaksi metriä. Räjähdyksessä kuoli Libanonin entinen pääministeri Rafik al-Harari.

Satamassa tiistaina tapahtunut räjähdys aiheutti yli 150 ihmisen kuoleman, ja lisäksi tuhansia ihmisiä loukkaantui. Geofysiikan instituutin USGS:n mukaan räjähdys vastasi maanjäristystä, jonka voimakkuus on 3,3.

Viranomaiset ovat kertoneet, että räjähdyksen aiheutti tulipalo sataman varastossa, jossa oli vuosia säilytetty vaarallista ammoniumnitraattia.

Libanonin hallinnon vastustajat ovat jälleen sunnuntaina kutsuneet koolle uusia mielenosoituksia. Lauantaina mielenosoittajat tunkeutuivat esimerkiksi useisiin ministeriöihin, kunnes armeija hääti heidät pois.

Uutiskanava Al Jazeeran mukaan satoja ihmisiä loukkaantui. Uutistoimisto AFP:n mukaan kymmenet loukkaantuneet tarvitsivat sairaalahoitoa, mutta Beirutin sairaalat ovat jo valmiiksi täpötäysiä räjähdyksen uhrien ja koronaviruspotilaiden vuoksi.

Poliisin mukaan yksi poliisi kuoli yhteenotoissa.

Maailman johtajat keskustelevat Libanonin tilanteesta Suomen aikaa iltapäivällä virtuaalikonferenssissa.

Lue myös:

    Uusimmat