Mainos

BBC: Uutinen Bhopalin korvauksista huijausta

Amerikalais-omisteisen kemiantehtaan edustajana esiintynyt huijari väitti yhtiön päättäneen jakaa miljardikorvaukset Bhopalin myrkkykatastrofista.

BBC on myöntänyt välittäneensä huijarin tietoa, jonka mukaan 20 vuotta sitten intialaisen kemian tehtaan syaniidi-päästön uhreille maksettaisiin nyt jätti-korvaukset.

Amerikalais-omisteisen Dow Chemical -kemiantehtaan edustajana esiintynyt huijari väitti yhtiön päättäneen jakaa miljardikorvaukset tuhansien Bhopalin myrkkykatastrofissa kuolleiden omaisille ja 120-tuhannelle vammautuneelle.

Myöhemmin kuitenkin osoittautui, ettei haastateltu mies työskennellyt yhtiön palveluksessa, ja BBC joutui myöntämään tulleensa huijatuksi. BBC:n mukaan kyse oli tahallisesta petkuttamisesta.

Myös Dow Chemical vahvisti, että miehen esittämät tiedot olivat vääriä.

-Henkilö ei edustanut kyseistä yhtiötä. Haluamme tehdä selväksi, että hänen antamansa tiedot ovat täysin paikkansapitämättömiä, BBC sanoi tiedotteessaan.

Haastatellun miehen mukaan Dow Chemical, joka on Bhopalin myrkkytehtaan omistaneen amerikkalaisen Union Carbide -yhtiön emoyhtiö, tunnustaisi vastuunsa onnettomuudesta ja perustaisi 9 miljardin euron rahaston, josta maksettaisiin korvauksia uhreille.

Lausunto olisi merkinnyt täyskäännöstä, sillä Dow Chemical on aiemmin todennut, ettei yhtiöllä ole enää mitään vastuuta tapahtumista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.