Mainos

BBC ja Israel sopuun Lähi-idän uutisoinnista

Israelin ulkoministeriö on päättänyt kumota brittiyhtiö BBC:tä vastaan julistamansa boikotin, Haaretz-lehti kertoo. Pääministeri Ariel Sharonin hallitus julisti boikotin sen jälkeen, kun yhtiö lähetti viime heinäkuussa Israelin joukkotuhoaseiden tuotantoa käsittelevän ohjelman. Israelilaisten mukaan Israel esiteltiin ohjelmassa Pohjois-Korean kaltaisena totalitaarisena valtiona, joka pyrkii hankkimaan ydinaseita valvonnasta piittaamatta.

Boikotin vuoksi BBC:n toimittajat eivät ole päässeet haastattelemaan Israelin johtajia ja korkeita virkamiehiä. Haaretz kertoi, että sovintoa hierottiin useissa BBC:n ja Israelin ulkoministeriön tapaamisissa. Tapaamisten jälkeen osapuolet antoivat yhteisen julkilausuman, jonka mukaan BBC sitoutuu raportoimaan Lähi-idän tapahtumista objektiivisesti. Yhtiöön myös nimitetään erityinen Lähi-idän-neuvonantaja.

Israel perui viime viikolla suunnitelman, jonka mukaan turvallisuuspalvelu Shin Beth tutkisi vastedes kaikkien toimittajien taustat ennen kuin näille annettaisiin lupa työskennellä maassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.